Δουλειά, δουλειά, δουλειά

14/07/19 • 10:22 | UPD 14/07/19 • 10:22

Τέτοια μέρα το 2023 δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα σκεφτόμαστε και τι θα γράφουμε για το τι θα έχει επιτευχθεί ή συμβεί στην Ελλάδα.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Άλλωστε τα χρόνια του μνημονίου και ειδικά την τετραετία του Αλέξη Τσίπρα, μπουχτίσαμε από ψέμματα, παροχές, υποσχέσεις και μηδενικά αποτελέσματα. Το κλίμα αυτό σε συνδυασμό με τον μετριοπαθή λόγο έφερε τον ελληνικό λαό πιο κοντά στο μέτωπο της λογικής. Φανέρωσε πως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και η χώρα για να μπορεί να φτάσει να κοιτά τους γείτονές της και την παγκόσμια κοινότητα στα μάτια θέλει τρία πράγματα. Δουλειά, δουλειά και δουλειά.

Η πρώτη εβδομάδα διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας είχε θετικά δείγματα. Ας το πιάσουμε από την πρώτη μέρα. Απέναντι σε αυτούς που χρησιμοποιούσαν μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός παρέταξε ένα πλήρες και δομημένο σχέδιο για το πώς πρέπει να λειτουργεί το κράτος. Ένα σχέδιο που ετοίμαζε για πολύ καιρό και είναι προμελετημένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Στα χαρτιά τουλάχιστον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει σαλαμοποιήσει την διαδικασία του να κυβερνάς και ξέρει βήμα βήμα τι περιμένει από κάθε υπουργό και υφυπουργό και ποια αποτελέσματα θα θέλει να έχει στα χέρια του την εκάστοτε χρονική στιγμή. Ποτέ και κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν είχε εξελίξει τόσο πολύ το λεγόμενο… βαθμολόγιο με τις βαθμολογίες των υπουργών.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μπλοκάκι που θα έχει τις επιδόσεις των δημοσίων λειτουργών βάσει της αντίληψης που έχει ο πρωθυπουργός γι αυτούς. Το σύστημα “ΜΑΖΙ” είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμο στο κινητό του κ. Μητσοτάκη για να παρακολουθεί τις ενέργειες του κάθε υπουργού και η βαθμολογία του καθενός προκύπτει από τα αποτελέσματά του και όχι από την επικοινωνιακή του πολιτική ή τις κινήσεις εντυπωσιασμού που αποπροσανατολίζουν την πραγματικότητα.

Απέναντι σε αυτούς που έλεγαν για τον πρωθυπουργό πως “δεν μπορεί” ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το πρώτο λεπτό ξεκίνησε την αναδιοργάνωση του κράτους προκειμένου κανείς να μην μπορεί να πει ”δεν τα κατάφερα λόγω γραφειοκρατίας”. ΟΛΟι οι υπουργοί πρέπει να παλέψουν να νικήσουν και να μειώσουν την γραφειοκρατία.

Όμως όπως λένε ορισμένοι, η χώρα δεν είναι εταιρεία και ο λαός θέλει χειροπιαστά αποτελέσματα. Ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός. Μπουχτίσαμε από την ευημερία των αριθμών τα προηγούμενα χρόνια και ήρθε η ώρα να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει τους πολίτες της να την εμπιστευτούν ξανά. Όλοι μας θέλουμε αποτελέσματα και όχι λογισμικά ή business plan. Αυτά είναι τα μέσα όχι ο σκοπός.

Αυτή η κυβέρνηση όπως και κάθε άλλη θα κριθεί στο τέλος της θητείας της. Θα κριθεί για αυτά που πέτυχε αλλά κυρίως για αυτά που δεν πέτυχε, είτε γιατί δεν είχε την ικανότητα είτε γιατί δεν ήθελε.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε τους υπουργούς να δουλεύουν σκληρά, να εμπνεύσουν την κοινωνία και να της προσφέρουν πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές!

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Copy link
Powered by Social Snap