Το πρώτο στοίχημα ήδη το κέρδισε ο Μητσοτάκης

14/07/19 • 10:03 | UPD 14/07/19 • 10:03

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πρώτη μετεκλογική εβδομάδα είναι απλά. Ο Μητσοτάκης εμφανίσθηκε απολύτως προετοιμασμένος για να κυβερνήσει και ο Τσίπρας πλήρως ανέτοιμος να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση.

Πάνος Αμυράς
Γράφει ο Πάνος Αμυράς

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε μέσα σε πέντε ημέρες να καταγγείλει καμιά δεκαριά φορές την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με επιχειρήματα που προκαλούν θυμηδία και παραπέμπουν σε ξύλινη αντιπολίτευση περασμένων δεκαετιών. Ας θυμηθούμε μερικά από αυτά.

ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ, η Κουμουνδούρου τα έβαλε με τον «μισογύνη» Κυριάκο για τον μικρό αριθμό των γυναικών που συμμετέχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, όταν στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, τον Ιανουάριο του 2015, είχε συμβεί το ίδιο ακριβώς και με τη συνδρομή μάλιστα δύο «βουλευτίνων» των ΑΝ.ΕΛ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ο ΣΥΡΙΖΑ ανησύχησε για την ποιότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την ανάληψη της αρμοδιότητάς της από τον υφυπουργό Επικρατείας (όπως συνέβαινε και το 2015), προφανώς για να μη χαθεί ο σημερινός πλουραλισμός στις εκπομπές ακραίας προπαγάνδας της ΕΡΤ.

Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ κατήγγειλε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος επειδή παλαιότερα είχε εργασθεί ως σύμβουλος της Lamda, όταν το 2015 ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα ήταν και νομικός εκπρόσωπος της COSCO.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ χάλκευσαν δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, που βασίζονταν σε απόσπασμα βιβλίου του συγγραφέα Απόστολου Δοξιάδη, ενώ η Γεροβασίλη κατήγγειλε την προσπάθεια κομματικοποίησης της Αστυνομίας επειδή ο Χρυσοχοΐδης ξήλωσε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. που δεν είχε χάσει συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ του αντιπολιτευτικού παροξυσμού η βαρυσήμαντη καταγγελία του Τσίπρα ότι ο Μητσοτάκης ξήλωσε τη Νομική της Πάτρας επειδή η Νέα Δημοκρατία έχασε τον Νομό Αχαΐας. Με όλα αυτά κανείς δεν απορεί γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν επειδή έχασε από τη Νέα Δημοκρατία τις εκλογές μόνο με 8,5 μονάδες.

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ σαφές ότι το πολιτικό παιχνίδι βρίσκεται στα χέρια του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, στο διάστημα κατά το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυπτε το μυστικό σχέδιο κατάργησης της Νομικής της Πάτρας, εφοδίασε τους υπουργούς του με τους στόχους για τους επόμενους έξι μήνες, συντόνισε την κυβερνητική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της θεομηνίας στη Χαλκιδική και προετοίμασε δύο νομοσχέδια, τα οποία θα κατατεθούν στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουλίου.

ΤΗΝ ΩΡΑ που ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί ένα μοντέλο ανερμάτιστης αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση γκαζώνει, με μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Η πρώτη φάση της κανονικότητας ήδη επανήλθε με την υπουργοποίηση όχι μόνο στελεχών της Ν.Δ. πρώτης γραμμής, αλλά και προσώπων που έχουν διακριθεί για την επαγγελματική τους επάρκεια. Στις επιχειρήσεις, στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων, στην κοινωνία. Κι αυτό ξίνισε στον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ως πρότυπο πολιτικά στελέχη που θεωρούσαν την καριέρα χολέρα, μέχρι να πιάσουν την καρέκλα.

Ο ΜΕΓΑΣ Ουίνστον Τσόρτσιλ έλεγε ότι δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου εάν σταματάς και ρίχνεις πέτρες σε κάθε σκύλο που γαβγίζει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ότι μοναδικό της μέλημα είναι να κερδίσει το στοίχημα για ισχυρή ανάπτυξη, καλύτερη Παιδεία και σύγχρονο κράτος. Από αυτή την πορεία δεν πρέπει να παρεκκλίνει ούτε στιγμή και ας γαβγίζουν τα σκυλιά. Δεν τα ακούει κανείς, δεν τρομάζουν κανέναν…

Από την έντυπη έκδοση

Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap