Θετικά τα δείγματα της κυβέρνησης

14/07/19 • 09:56 | UPD 14/07/19 • 09:56

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Οι πρώτες εντυπώσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι παραπάνω από θετικές. Κανείς δεν περίμενε ότι μέσα σε πέντε ημέρες ο πρωθυπουργός θα έδινε τόσο καθαρά το στίγμα του για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ που πέρασε, που ήταν η πρώτη της νέας διακυβέρνησης, ήταν πυκνή σε γεγονότα. Και όπως φάνηκε, οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι τρεις:

ΠΡΩΤΟΝ, να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη μέσω της μείωσης της φορολογίας. Στο τέλος του μήνα κατατίθεται το φορολογικό νομοσχέδιο, που προβλέπει μειώσεις φόρων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από φέτος σε ό,τι αφορά την εστίαση και θα αναπτυχθούν σταδιακά από το 2020 ως προς τα υπόλοιπα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τρέχει γρήγορα τις διαδικασίες για να αρθούν τα εμπόδια που είχε θέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ξεκινήσει, επιτέλους, το έργο του Ελληνικού, το οποίο θα αποφέρει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα τονώσει την αγορά και θα ενισχύσει τα εισοδήματα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ο εκσυγχρονισμός του κράτους. Η κυβέρνηση πέρασε τη δοκιμασία με τον τρόπο αντίδρασής της στην πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική. Φάνηκαν τα κενά στο σύστημα της πολιτικής προστασίας που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, με πιο κραυγαλέα περίπτωση τη μη λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού εκτάκτων αναγκών 112 ως προς την ενημέρωση και την προειδοποίηση των πολιτών. Αυτές οι αδυναμίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να διορθωθούν.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όμως ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια για την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης με βάση το πλάνο που έχει ετοιμάσει ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να εξυπηρετεί, αντί να ταλαιπωρεί τους πολίτες.

ΤΡΙΤΟΝ, η αναβάθμιση της Παιδείας και η αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, με ένα νέο σχολείο με βαθμό ελευθερίας, μακριά από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και την απέχθειά του στην αριστεία.

ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ προσθέσουμε την κατάργηση του ασύλου για τους μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια, αλλά και την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να πετύχει.

ΜΕ ΠΛΑΝΟ, εργατικότητα, μεθοδικότητα και προσήλωση στους στόχους που έχει θέσει, η νέα κυβέρνηση δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Από την έντυπη έκδοση

Copy link
Powered by Social Snap