Τo #MeToo φοβίζει τους υποψήφιους

13/07/19 • 12:48 | UPD 13/07/19 • 12:48

Newsroom eleftherostypos.gr

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Την ώρα που η συζήτηση στις περισσότερες χώρες του προηγμένου κόσμου εστιάζεται στις ποσοστώσεις, απαιτώντας περισσότερες γυναίκες σε καίριες επιχειρηματικές ή διοικητικές θέσεις, ένας υποψήφιος κυβερνήτης στις ΗΠΑ αρνήθηκε να μιλήσει σε γυναίκα δημοσιογράφο εξαιτίας του φύλου της! Ο 36χρονος Ρόμπερτ Φόστερ, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για τη θέση του κυβερνήτη στην πολιτεία Μισισίπι, δεν δέχθηκε τη δημοσιογράφο Λάρισον Κάμπελ, γιατί δεν συνοδευόταν από άνδρα συνάδελφό της.

Γράφει η Αλίκη Κοτζιά 

Ολα αυτά, που θυμίζουν θεοκρατικά καθεστώτα άλλων θρησκειών, συμβαίνουν σήμερα στην προηγμένη Αμερική. Ο Φόστερ, ένας νέος πολιτικός, για να εξηγήσει τη στάση του παρέθεσε την εντολή του εκλιπόντος γνωστού Αμερικανού ευαγγελικού ιερωμένου Μπίλι Γκράχαμ, ο οποίος έλεγε στους άνδρες μέλη του ποιμνίου, να μη μένουν μόνοι με γυναίκα, που δεν είναι σύζυγός τους.

Ο Φόστερ είπε ότι ορκίστηκε στη σύζυγό του να κάνει την εντολή πράξη. Ομως, παρακινήθηκε και από έναν άλλο φόβο. Οπως είπε, στη σημερινή εποχή που το κίνημα #MeToo συνεχώς διευρύνεται, «όλοι οι άνδρες είμαστε συνεχώς απειλούμενοι».

Αναμενόμενο είναι να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών ο Ρεπουμπλικανός Φόστερ από ακτιβίστριες και μη στις ΗΠΑ που τον κατηγορούν για σεξισμό. Ωστόσο, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που τον επικροτούν, λέγοντας ότι το γεγονός πως απέφυγε να κλειστεί σε έναν χώρο με μια γυναίκα μόνος επί αρκετή ώρα είναι δείγμα επαγγελματισμού και πολιτικής ευπρέπειας. Εξάλλου, τη στάση του θα επικροτήσουν κι άλλοι πολιτικοί αλλά και πιστοί του ευαγγελικού πάστορα Γράχαμ – μιας εμβληματικής μορφής του σύγχρονου προτεσταντισμού, ο οποίος μεταμόρφωσε την αμερικανική θρησκευτική ζωή και υπήρξε σύμβουλος αρκετών Αμερικανών προέδρων.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε δηλώσει παλαιότερα ότι δεν έχει δειπνήσει ποτέ με άλλη γυναίκα εκτός της συζύγου του ενώ δεν πηγαίνει σε εκδηλώσεις όπου σερβίρεται αλκοόλ χωρίς να την έχει στο πλευρό του.

Από την έντυπη έκδοση 

Copy link
Powered by Social Snap