Ο συμβολισμός του Ελληνικού

11/07/19 • 07:34 | UPD 11/07/19 • 07:34

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ολοι οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι, προκειμένου να επιστρέψει η Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα, χρειάζονται επενδύσεις δεκάδων δισ. ευρώ. Μια επένδυση που πλέον έχει αποκτήσει εμβληματικό χαρακτήρα είναι αυτή του Ελληνικού.

Το 2014 ο Αλ. Τσίπρας διαδήλωνε κατά του ξεπουλήματος του Ελληνικού και κουνούσε τις περιφράξεις για να μη γίνει η επένδυση. Λίγους μήνες αργότερα υπέγραψε Μνημόνιο στο οποίο οριζόταν σαφέστατα η αποκρατικοποίηση του Ελληνικού και έβαζε επίσης την υπογραφή του στη σχετική σύμβαση.

Η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα κινήσει κεφάλαια δεκάδων δισ. και θα αναβαθμίσει την αγορά σε όλο το παραλιακό μέτωπο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες πριν χάσει τις εκλογές έσπευσε να βάλει και τα τελευταία εμπόδια, γιατί ούτε ήθελε ούτε μπορούσε να υλοποιήσει το έργο. Ετσι, με Κοινή Υπουργική Απόφαση θέσπισε νέες προϋποθέσεις που θα αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίηση της επένδυσης.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέλαβε από τις πρώτες κιόλας ώρες δράση. Οπως έγινε γνωστό χθες, εντός των επόμενων εβδομάδων θα κατατεθεί νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίσει εκκρεμότητες και θα αίρει εμπόδια προκειμένου να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό μέχρι το τέλος του έτους.
Η έναρξη της επένδυσης θα σηματοδοτήσει τη στροφή της νέας κυβέρνησης σε μια αλλαγή πολιτικής προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές που θα τοποθετήσουν καινούργια κεφάλαια στην Ελλάδα.

Οι ιδεοληψίες του Τσίπρα και της παρέας του μας χρέωσαν με δεκάδες δισ. ευρώ και μας στέρησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα είχαν δημιουργηθεί. Είναι η ώρα να αλλάξουν όλα αυτά και, ευτυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπαίνει δυνατά στη μάχη για να προχωρήσουν οι επενδύσεις, χωρίς να θέλει να χάσει καθόλου χρόνο.

Από την έντυπη έκδοση

Copy link
Powered by Social Snap