Η εποχή του διχασμού τελείωσε

10/07/19 • 11:22 | UPD 10/07/19 • 11:22

Είναι αλήθεια πως από την ημέρα που έκαναν την εμφάνισή τους στην χώρα μας τα Μνημόνια ξεχείλισε πολύ γρήγορα μία οργή των πολιτών οι οποίοι ξεκίνησαν να πολιτικολογούν με γνώμονα την προσωπική τους αισθητική.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ωστόσο πως παρά τα ταραγμένα χρόνια των προηγούμενων ετών ο ελληνικός λαός στράφηκε ξανά στον σοβαρό και μετρημένο λόγο χωρίς εξάρσεις. Οι λίγες υποσχέσεις επικράτησαν κατά την προεκλογική περίοδο και νίκησαν στην κάλπη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μία μεγάλη ευθύνη καθώς έλαβε μία πανίσχυρη λαϊκή εντολή, όμοια της οποίας είχε να δοθεί από πριν τα Μνημόνια. Αυτές οι συνθήκες δημιουργούν και μεγάλες προσδοκίες. Οι Έλληνες θέλουν αποτελέσματα.

Ναι, τα πρώτα 24ωρα τα δείγματα που βλέπουμε είναι θετικά και σοβαρά, ενώ κατά την διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής δεν υπήρχαν φαινόμενα πολιτικής διαμάχης αλλά τηρήθηκε μία ηρεμία που αποτυπώνει την συνέχεια του κράτους και όχι την… ανακατάληψη της εξουσίας.

Η νέα κυβέρνηση έχει να κάνει πολλά. Ίσως το βασικότερο, όμως, να είναι η δημιουργία ενός πλαισίου που θα εμπνέει εμπιστοσύνη προς τους πολίτες. Ένα πλαίσιο που θα πάψει να καθιστά το κράτος έναν γραφειοκρατικό γίγαντα που ξεζουμίζει τις τσέπες μας.

Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί τόσο η ψηφιακή αναδιοργάνωση του Δημοσίου Τομέα όσο και η συνολική συνεργασία μεταξύ των υπουργείων προκειμένου να δημιουργηθεί επιτέλους ένα φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον που θα φέρουν ζεστό χρήμα στην χώρα και δεν θα αναλώνεται στην ανακύκλωση του χρήματος μέσω της φορολογίας.

Ο τόπος δεν χρειάζεται άλλη μία κυβέρνηση, αλλά μια άλλη κυβέρνηση.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Copy link
Powered by Social Snap