Τέλος εποχής…

14/06/19 • 07:49 | UPD 14/06/19 • 07:49

Ξεκίνησε η εποχή Τσίπρα, την 25η Ιανουαρίου 2015, με χιλιάδες οπαδούς ΣΥΡΙΖΑ που χόρευαν με ελασίτικα τραγούδια στην πλατεία Κοραή και αποθέωναν τους πρωτοκλασάτους. Κατέληξε η εποχή Τσίπρα -άνευ Καμμένου- το βράδυ της 26ης Μαΐου 2019 σε δεκατρείς οπαδούς, μπροστά στη γιγαντοoθόνη, στο περίπτερο ΣΥΡΙΖΑ του Συντάγματος. Οι πέντε ξένοι.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Στην καλύτερη περίπτωση ελληνοποιηθέντες. Αλλος κανείς πρωτοκλασάτος ΣΥΡΙΖΑίος δεν φάνηκε.

Για παράδειγμα, ο αψύς Πολάκης. Κρυμμένος σχεδόν όλο τον Μάιο. Ομως δεν το άντεξε γιατί πρώτα πεθαίνει ο άνθρωπος και μετά το χούι. Πετάχθηκε από την τρύπα του να βρίσει την κυρία πρύτανης (sic), καθότι αυτός είναι μορφωμένος και γιατρός κ.λπ. κ.λπ. λαμπρά, που ταιριάζουν όλα με το ύφος και ήθος Πολάκη.
Και σιγά που η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, στα 92 της, θα έχανε τρία λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο της να μπει σε διάλογο με τον Πολάκη. Μετά έγινε, εσπευσμένα, διαρροή από το Μαξίμου ότι ο ίδιος ο Τσίπρας του παρήγγειλε «να σκάσει».

Να σκάσει; Ο αψύς Κρητικός, ο αυθεντικός για τον οποίο ο Τσίπρας έκανε ρεζίλι όοοολους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -αποδέχτηκαν κότες!- για να στηρίξουν την αμετροέπειά του, που χάρισε σχεδόν 450.000 σταυρούς στον Κιμπουρόπουλο;

Μήπως και φάνηκε ο πρώην παρακοιμώμενος Παππάς, που ούτε την κολεγιά του με τον «αδελφό από την Καισαριανή» Πετσίτη δεν κατάφερε… να υπερασπιστεί; Θα μείνει στην Ιστορία της τετραετίας ως επιχειρήσας να βάλει τα ιδιωτικά κανάλια κάτω από την ομπρέλα του Μαξίμου, ώστε ειδήσεις, ενημέρωση και παρουσιαστές να έχουν πρότυπο την κυβερνητική ΕΡΤ και την κυρία Ακριβοπούλου. Η κ. Αχτσίογλου ενώπιόν της θα μας φανεί ως… οσία.

Ωστόσο, η τελευταία εβδομάδα εργασιών στη Βουλή θα είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Ειλικρινά, πιστεύω ότι ο Ν. Βούτσης πρόσφερε υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρώντας τη Βουλή ως μαγαζάκι του, αποφάσισε να φέρει εκεί όλα τα γυναικόπαιδα ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να είναι στο απυρόβλητο και να πληρώνονται πολύ καλύτερα από το να δουλεύουν στα ΕΛΤΑ. Παράδειγμα, η θυγατέρα του λαμπρού αριστερού ζεύγους Τασίας Χριστοδουλοπούλου και Θοδωρή Δρίτσα, που την τακτοποίησαν λόγω «κάτι διασυνδέσεων». Μήπως και θα εκλέγονταν στις εκλογές;

Ο Πρόεδρος Βούτσης το διορισμό της δικής τους κόρη βρήκε να παγώσει. Την τέως σύζυγό του πρόλαβε και την έχωσε, χωρίς ίχνος τύψεων. Για ντροπή δεν μιλάμε. Ετσι είναι και το ηθικό πλεονέκτημα: Απέξω πλεονέκτημα και από μέσα ανήθικο, σάπιο και όζον. Τέλος εποχής…

Υστερόγραφο

Οσο πλησιάζει η Κυριακή της 7ης Ιουλίου, η Κυριακή των Κυριακών και του Κυριάκου, το μπουλούκι μαζεύει όπως όπως τα άθλια σκηνικά και αποχωρεί. Χθες μας τηλεφώνησαν ότι έβγαιναν κούτες από το παραπόρτι της Βασιλέως Γεωργίου, το βράδυ… Είπαμε: Τέλος εποχής.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap