Προκλητικά ψέματα Τσίπρα για τις ρουσφετολογικές μετατάξεις

14/06/19 • 07:46 | UPD 14/06/19 • 07:46

Παρά την ήττα με δέκα μονάδες διαφορά στις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα ίδια ψευδοαφηγήματα που χρησιμοποιούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Θεωρεί πως μπορεί να λέει ό,τι θέλει, να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ παράδειγμα όσα δήλωσε στην προχθεσινή του συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ για το ζήτημα των ρουσφετολογικών μετατάξεων. Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας; «Δεν θα ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε θα κάνω συμψηφισμούς. Ηταν λάθος αυτό που έγινε. Δεν το γνώριζα. Χρωστάμε μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό. Οταν έμαθα, ζήτησα να ανακληθούν όλες οι μετατάξεις».

ΠΩΣ μπορούν να χωρέσουν τόσες αντιφάσεις και τόσα ψεύδη μέσα σε τόσες λίγες λέξεις; Αν δεν το γνώριζε ο πρωθυπουργός, τότε θα έπρεπε να είχε «ξηλώσει» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησαν σε κάτι το οποίο εξέθεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ίδιο.

ΑΝ θεωρεί σοβαρό παράπτωμα το ζήτημα που προέκυψε από τις ρουσφετολογικές μετατάξεις, δεν θα αρκούσε μόνο μια… συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό. Οπως και αν πιστεύει ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου «έπραξε το σωστό», για ποιο λόγο δεν ζήτησε και από τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν στην ανάλογη πράξη… αποχώρησης;

ΚΑΙ φτάνουμε και στη μεγαλύτερη… αυταπάτη. Ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται ότι… αμέσως ζήτησε να ανακληθούν όλες οι μετατάξεις! Ποια είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα; Οι μισές μετατάξεις σε υπηρεσίες του Κοινοβουλίου έγιναν κανονικά και με το νόμο. Οι υπόλοιπες απλά «πάγωσαν», αλλά επειδή η διαδικασία έχει ξεκινήσει θα… ολοκληρωθούν από την επόμενη Βουλή.

ΤΕΛΟΣ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε ούτε κουβέντα για τις εκατοντάδες μετατάξεις, τοποθετήσεις και διορισμούς που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια και αφορούσαν σε βόλεμα «παιδιών του ΣΥΡΙΖΑ» σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου.

ΓΙΑ αυτά τα ρουσφέτια δεν… άκουσε τίποτα ο πρωθυπουργός; Και αν δεν ήξερε τίποτα ούτε για αυτά, δεν διάβασε τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης;

ΕΙΝΑΙ προκλητικό. Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να αγνοεί τους πολίτες, συνεχίζει να αγνοεί την κοινή λογική. Μπορεί να λέει ότι «έλαβε το μήνυμα» της συντριπτικής ήττας των ευρωεκλογών, αλλά στην πραγματικότητα δείχνει πως το αγνοεί πλήρως. Και γι’ αυτό στις 7 Ιουλίου το μήνυμα που θα λάβει θα είναι ακόμα πιο… συντριπτικό!

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap