Δεν έχουν τον Θεό τους με τα fake news!

13/06/19 • 11:43 | UPD 13/06/19 • 11:43

Έφτασαν στο σημείο να υιοθετούν αθλιότητες, όπως ότι βασανίστηκε ένα ζώο για να το δει ο Μητσοτάκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην το έχουν λάβει το «μάθημά» τους από τις ευρωεκλογές. Οι πολίτες καταδίκασαν την πολιτική αλλά και την ηθική του κυβερνώντος κόμματος αλλά στην Κουμουνδούρου ακόμα να δουν στρατηγική ήττα.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Τον τόνο τον είχε δώσει πρόσφατα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μίλησε για συμπίεση αλλά για «καμμία στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ». Στο ίδιο κλίμα συνεχίζουν ακόμα και σήμερα στο κυβερνών κόμμα, σε μία προσπάθεια να κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όχι, δεν είναι ειρωνικός ο παραπάνω ισχυρισμός. Αντιθέτως είναι καθόλα ρεαλιστικός, αφού οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κόμματα, θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ καθηλωμένο –μέχρι στιγμής πάντα- στο 23%-24% και την ΝΔ να φλερτάρει με το 40%. Τι κάνουν λοιπόν στην Κουμουνδούρου;

Επιμένουν σε μία συνταγή δοκιμασμένη και αποτυχημένη. Επί μήνες λασπολογούν κατά της ΝΔ, μιλούν για «κρυφό πρόγραμμα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παρομοιάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν τον… «Χάρο» που θα έρθει να μας τελειώσει όλους. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται σε κάποιον που διαβάζει αυτές τις γραμμές αλλά δεν σκαμπάζει από πολιτική, τον πληροφορούμε με χαμόγελο, πως ναι, αυτή είναι η στρατηγική ενός κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία επί 4,5 χρόνια!

Έφτασαν στο σημείο να υιοθετούν αθλιότητες, όπως ότι βασανίστηκε ένα ζώο για να το δει ο Μητσοτάκης. Είπαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει να καταργήσει εργασιακά δικαιώματα σε ένα βίντεο που το μοντάζ γίνεται αντιληπτό ακόμα και από έναν άνθρωπο των σπηλαίων. Τον κατηγόρησαν πως θα αφήσει ελεύθερα τα καταστήματα να μην κόβουν αποδείξεις, γιατί υποτίθεται πως είπε ότι δεν θα κάνει ελέγχους, την ώρα που ο άνθρωπος είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή το κράτος και η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει εντολή σε μία ανεξάρτητη αρχή να ελέγξει τον τάδε ή τον δείνα! Και όλα αυτά μέσα σε μόλις 24 ώρες!

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, λέει ο λαός μας και πώς μπορούμε να διαφωνήσουμε, όταν βλέπουμε ένα κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία χρησιμοποιώντας την ελπίδα (βουτηγμένη στον λαϊκισμό φυσικά) να βυθίζεται στον λασπόβουρκο και ελλείψει αφηγήματος να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες.

Μαθαίνουμε πως ο πρωθυπουργός βλέποντας πως η συγκεκριμένη τακτική δεν πιάνει, δέχεται εισηγήσεις να αλλάξει ρητορική και να επικεντρωθεί στην μάχη των προγραμμάτων. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως οι πολίτες δεν τον πιστεύουν, γιατί πολύ απλά, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές έδωσε ψευτοεπιδόματα και υποσχέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, όλα όσα ο ίδιος κατήργησε δύο μέρες πριν.

Τον ακούσαμε να ζητά συγγνώμη για το όργιο βολέματος με τις μετατάξεις, να παριστάνει τον ανήξερο και στην γραμμή της Χριστοδουλοπούλου να απολογείται μόνο στους συντρόφους του και όχι στον ελληνικό λαό. Είναι η πρώτη συγγνώμη που εκστομίζει ο Αλέξης Τσίπρας, αφού το κουράγιο για κάτι τέτοιο δεν το βρήκε ούτε για το Μάτι, ούτε για την Μάνδρα.

Επιβεβαιώνεται πλήρως πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας νέος άνθρωπος, αλλά σκέφτεται με τρόπο παλαιό, παλαιοκομματικό και αλαζονικό. Μέχρι στιγμής δεν του έχει βγει σε καλό. Δεν φαίνεται, όμως, να θέλει να αλλάζει τροπάρι…

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Copy link
Powered by Social Snap