Οι χειρότερες ρουσφετολογικές πρακτικές

09/06/19 • 15:19 | UPD 09/06/19 • 15:19

ΤΕΛΙΚΑ, η πρώτη φορά Αριστερά διακυβέρνηση δεν διέθετε κανένα ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί η ίδια να διαφήμιζε, αλλά ουδέποτε στην πραγματικότητα υπήρξε.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Αντιθέτως, αποδείχθηκε η πιο φαύλη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, που υιοθέτησε τις χειρότερες ρουσφετολογικές πρακτικές της δεκαετίας του 1980, που είχαν καταδικαστεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης, νομίζαμε ανεπιστρεπτί. Αυτοί που επικαλούνταν το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου αναδεικνύονται στην πιο παλαιοκομματική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.
Οχι ότι δεν έκαναν και στο παρελθόν ρουσφέτια οι κυβερνήσεις που προσπαθούσαν να βολέψουν τα «δικά τους παιδιά». Ομως, αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Εντελώς απροκάλυπτα και χωρίς καμία συναίσθηση ντροπής ή έκφραση συγγνώμης, άρχισαν να διορίζουν τέκνα, συγγενείς και λοιπούς κομματικούς φίλους, θεωρώντας ότι δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για να το πετύχουν αυτό, μετέθεσαν κατά μία εβδομάδα την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, που είχε βιαστεί να προαναγγείλει μετά τη βαριά ήττα του ο Αλ. Τσίπρας, ώστε να κρατήσουν για ακόμα μία εβδομάδα ανοιχτή τη Βουλή και να προλάβουν να κάνουν τα ρουσφέτια και τις πάσης φύσεως διευθετήσεις που ήθελαν. Ανέσυραν από τα συρτάρια τους όποιο νομοσχέδιο είχαν πρόχειρο, προκειμένου να καταθέσουν μια βροχή τροπολογιών και μέχρι να υποχρεωθούν να αποσύρουν μερικές από αυτές ύστερα από τη γενική κατακραυγή.

Προφανώς, δεν μπορούν να έχουν σχέση με κανένα ηθικό πλεονέκτημα η πολιτική φαυλότητα και υποκρισία, η αλαζονεία, η αδιαντροπιά και η καθεστωτική νοοτροπία σε όλες τους τις εκφάνσεις. Γιατί αυτά είναι τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, που θα μείνουν τελικώς στην Ιστορία, αλλά για αρνητικούς λόγους. Για την καταστροφική διακυβέρνηση του α’ εξαμήνου που στοίχισε από 100 έως 200 δισ. στη χώρα, για την απίστευτη φορολόγηση, για την παράδοση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας, για τα ψέματα και γτα ρουσφέτια.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap