Εμπαιγμός χωρίς τέλος

19/05/19 • 14:07 | UPD 19/05/19 • 14:07

Αντί για «13η σύνταξη», η πλειονότητα των συνταξιούχων αντίκρισε στα ΑΤΜs των τραπεζών τον… 13ο εμπαιγμό τους από τον κ. Τσίπρα.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, που διαφήμιζε τις προηγούμενες ημέρες το δώρο κάλπης εν όψει ευρωεκλογών ως κανονική σύνταξη, τελικώς έδωσε ποσά που ήταν κατά πολύ χαμηλότερα από αυτά που ανέμεναν οι δικαιούχοι, λόγω φόρων και εισφορών.

ΚΑΙ ΕΝΩ τους δίνει πετσοκομμένο ακόμα και το επίδομα που τους υποσχέθηκε, η κυβέρνηση μπλοκάρει και τα αναδρομικά άνω των 2 δισ. ευρώ από τις παράνομες μειώσεις στους συνταξιούχους. Αυτό προκύπτει από εμπιστευτικό έγγραφο-βόμβα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που δίνει «γραμμή» στον ΕΦΚΑ για να ασκήσει εφέσεις κατά των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους συνταξιούχους, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ φορά, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό μοιράζοντας υποσχέσεις και εξωραΐζοντας τα δικά του μέτρα. Ομως, οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει πολύ ακριβά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ξεχαστεί στις κάλπες.

Η ΜΕΙΩΣΗ της ανεργίας κατά 7,5 μονάδες και όχι 10, όπως έλεγε ο κ. Τσίπρας, σημειώθηκε κυρίως λόγω της επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης με χαμηλές αποδοχές ακόμα και των 200 – 300 ευρώ και όχι με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, το εργατικό δυναμικό της χώρας μειώθηκε λόγω έξαρσης της μετανάστευσης κυρίως των νέων για την αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ υπερφορολογήθηκαν και πλήρωναν επί τέσσερα χρόνια 24% ΦΠΑ για τα μακαρόνια, τα όσπρια και την τυρόπιτα και ο πρωθυπουργός ζητά τώρα να τον αποθεώσουν επειδή επαναφέρει τον συντελεστή στα τρόφιμα και την εστίαση στο 13%. Δηλαδή εκεί όπου τον βρήκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ για τους νέους, χωρίς σχέδιο για τους επαγγελματίες που προσπαθούν να κρατηθούν στην αγορά και εμπαίζοντας τους συνταξιούχους με προεκλογικά ψίχουλα, ενώ τους έχει πάρει πολλαπλάσια, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πετύχει τίποτα. Ούτε να βελτιώσει την κατάσταση στην οικονομία, αλλά ούτε και να ενισχύσει την εκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΤΡΙΚ της τελευταίας στιγμής γυρίζουν μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, καθώς η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες υπερισχύει της εικονικής που έχει δημιουργήσει το Μαξίμου. Όλα αυτά κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap