Breaking News

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ της ομάδας με την οποία κατεβαίνει ο Α. Τσίπρας στις ευρωεκλογές ολοκληρώθηκε: Μετά τους Τζουμάκα, Ραγκούση, Μπίστη, Κουντουρά, Μεγαλοοικονόμου, Δανέλλη, Κόκκαλη, Θεοχαρόπουλο, «αποκτήθηκε» και ο «κόκκινος Θύμιος» κ. Λυμπερόπουλος. Πρόκειται για «φουνταριστό». Και από εκείνο το συνδικαλιστικό είδος (μαζί π.χ. με Φωτόπουλους, Καλφαγιάννηδες, Λουράντους, Κολάδες κ.λπ.) το οποίο, λόγω του στυγνού συντεχνιακού χαρακτήρα του και του αχαλίνωτου λαϊκισμού του, είναι από τους «βασικούς μετόχους» της χρεοκοπίας της χώρας.

ΕΤΣΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ του Α. Τσίπρα, με χαρακτηριστικές πολιτικές προσμίξεις από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», την ανύπαρκτη ΔΗΜ.ΑΡ., τους ΑΝ.ΕΛ. και τη «λαϊκή Δεξιά», μετεξελίχθηκε σε μια «συμμαχία της συμφοράς» και έναν «πολιτικό αχταρμά». Ετερόκλητα ανεμομαζώματα που έχουν κοινό χαρακτηριστικό τον ασύδοτο λαϊκισμό. Η θερμή αγκαλιά σε δημόσια θέα του Α. Τσίπρα με τον Θ. Λυμπερόπουλο ήταν μια αγκαλιά που τα είπε όλα. «Μίλησε» για την πολιτική απελπισία του πρωθυπουργού, ο οποίος συμμαχεί με όποιον να ’ναι. «Μίλησε» για τον αμοραλισμό του, που του επιτρέπει να κάνει μέτωπο με τις χειρότερες μορφές του παλαιοκομματισμού, του συντεχνιασμού και του πελατειακού κράτους. «Μίλησε» βεβαίως και για τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του Θ. Λυμπερόπουλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΑΤΑ, μάλιστα, έδειξε να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Χρ. Σπίρτζη «να κάνει τα ταξί εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ». Πριν ανταποκριθεί, βέβαια, ξέχασε να ρωτήσει έναν άλλο «συνάδελφό» του, τον κ. Λουράντο, ο οποίος το 2015 είχε κάνει τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τώρα μαζί με τους συναδέλφους του χτυπάει το κεφάλι του και έχει βρεθεί στο περιθώριο του κλάδου του. Οπως και ο κ. Λουράντος, έτσι και ο κ. Λυμπερόπουλος έκαναν καριέρα σαν «λαϊκοί δεξιοί». Ειδικά ο επιλεγόμενος και «κόκκινος Θύμιος» εμπορεύτηκε επαγγελματικά τον «καραμανλισμό», ερήμην βεβαίως του Κ. Καραμανλή και του καραμανλισμού. Κατά τούτο ο Α. Τσίπρας νόμισε ότι του είναι «διπλά χρήσιμος». Και του φέρνει τους «ταξιτζήδες» και «διεμβολίζει» τη Ν.Δ. με έναν ακόμα «καραμανλικό» τύπου Ε. Αντώναρου και Σ. Τσιτουρίδη.

ΑΥΤΟ που ίσως δεν αντιλαμβάνεται μέσα στον πανικό για την επερχόμενη ήττα είναι ότι ο Λυμπερόπουλος και η συντεχνία του είναι ήδη μειοψηφία στον κλάδο των ταξιτζήδων. Δεν αντιλαμβάνεται, επίσης, ότι τέτοιου είδους πολιτικά φαιδρές συμμαχίες τού στερούν τη δυνατότητα να χάσει με αξιοπρέπεια στις εκλογές. Ενώ του κ. Λυμπερόπουλου του είναι δύσκολο, από την πλευρά του, να αντιληφθεί ότι βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στο να αναγορευτεί ως ο μεγαλύτερος χορηγός της Beat.

Δώσε, δώσε, αλλά δεν θα πάρεις…

Ανιχνεύεται στην καθημερινότητα, καταγράφηκε και από τις πρώτες μετρήσεις που έγιναν μετά το «ξέφρενο ξεπούλημα» των παροχών: Πέντε χρόνια καταστροφικής πολιτικής και ευτελισμού των θεσμών και της δημοκρατίας δεν «αναιρούνται» με μπιχλιμπίδια και αντίδωρα. Οι πολίτες αποδεικνύονται πολύ πιο ευφυείς και αξιοπρεπείς απ’ όσο νομίζει το Μ. Μαξίμου. Δεν «τσιμπάνε» στον προεκλογικό εμπαιγμό στον οποίο επιδίδεται ο Α. Τσίπρας και μάλιστα με τα… δικά τους χρήματα. Παρ’ όλα αυτά, το Μ. Μαξίμου συνεχίζει ακάθεκτο στην «κατηφόρα τη μεγάλη». Μόνο χθες έφεραν 10 (!) τροπολογίες με παροχές σε χρήμα και είδος. Επιδοματάκια από δω, αυξησούλες μισθών από κει, αποσπάσεις «ημετέρων», ολίγη από ΕΝΦΙΑ, 120ευρα σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, παρατάσεις για το Κτηματολόγιο (6 μήνες!), χατίρια για τα τουριστικά πλοία κ.λπ. και βέβαια… «καθαρίστριες». Δύο ώρες αφιέρωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε μαζί τους -κι αφού τις είχε ξεχάσει για 4 χρόνια- και αμέσως μετά ανακοίνωσε αύξηση του μισθού τους κατά 10%. Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι δανειστές, οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι -διά της ανοχής τους- της επικίνδυνης ασυδοσίας, εξέφραζαν την όψιμη και εν πολλοίς υποκριτική ανησυχία τους για τον κίνδυνο εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας. «Παγωμάρα στο Eurogroup», έλεγε ρεπορτάζ. Ομως, η αυθεντική «παγωμάρα» προέρχεται από τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η οποία ανησυχεί για τα ερείπια που θα αφήσει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση και οργίζεται με την τόση και τέτοια προσβολή της νοημοσύνης της. Γι’ αυτό, όσο και να δίνει, δεν θα πάρει.

Ακόμα μια γίδα στην πλάτη…

Διέρρηξαν -πάλι- τα ιμάτιά τους οι «μονταζιέρες του Μαξίμου». Αυτή τη φορά για την «αγορά υπηρεσιών» του Δημοσίου από τους ιδιώτες. Για πάμε λοιπόν. 2015, η Intrasoft -επίκαιρη και λόγω ευρωψηφοδελτίου- ιδρύει την εταιρία ΑΤΤ, η οποία στο πλαίσιο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αναλαμβάνει την Τηλεματική του ΟΑΣΑ, με απόφαση του Δ.Σ. του. Ανέλαβε τη διαχείριση του ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης των επιβατών για τα δρομολόγια και τη διαχείριση του στόλου των λεωφορείων για 12 χρόνια. Επίσης, το ηλεκτρονικό εισιτήριο έγινε πράξη με άλλη ΣΔΙΤ, αυτή τη φορά με την LG. Ο ΟΑΣΑ εξακολουθεί να ανήκει στο Δημόσιο. Και στην κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Και στις δύο περιπτώσεις ιδιώτες παρέχουν υπηρεσίες στο Δημόσιο.

«Σιδηρόφρακτος» αλλά λαοπρόβλητος!

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Πάρκου της Λαμίας, όπου μίλησε χθες ο Α. Τσίπρας, είχαν κλείσει από νωρίς. Και η πόλη έμοιαζε με πολιορκημένη πόλη. Επτά (!) διμοιρίες ΜΑΤ -οι δύο από την Αθήνα- 10 ομάδες ΟΠΚΕ (από όμορους δήμους), 5 Ομάδες Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, στατικές δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα και βέβαια όλη η αστυνομική δύναμη της Λαμίας, επί ποδός. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα ασφαλείας στη Λαμία για προεκλογική ομιλία αρχηγού κόμματος. Βέβαια, χθες ο πρωθυπουργός έπαιζε χωρίς αντίπαλο, αλλά προς τι μια τόσο μεγάλη δαπάνη; Γιατί είναι πολύ μεγάλη. Μόνο για την προστασία από την αγάπη του λαού;

Τα «σκορπάνε» μεταξύ τους

Με απόφαση που υπέγραψε ο γ.γ. του ΥΨΗΠΤΕ Χρ. Σίμος, ο οποίος «ελέγχεται» και την τουιτερική δράση του ως τρολ, εγκρίθηκε η μετακίνηση της προϊσταμένης ΓΤΕ Παρισίων κυρίας Πανέτη στο Σίμπιου της Ρουμανίας για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής που έγινε 8-10 Μαΐου, με σκοπό τη διευκόλυνση της δημοσιογραφικής αποστολής που θα συνόδευε τον πρωθυπουργό. Με την απόφαση 1635/2019 και με ημερομηνία 08.05.2019, εγκρίνεται και ποσόν 1.900 ευρώ για την αεροπορική μετακίνησή της, δύο διανυκτερεύσεις και την ημερήσια αποζημίωσή της. Το ενδιαφέρον είναι πως στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ήταν σκόπιμη η μετακίνηση της συγκεκριμένης υπαλλήλου, «δεδομένου ότι κατά τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων σε ΓΤΕ εξωτερικού (…) προκρίθηκε (sic) για να αναλάβει τη θέση της Προϊσταμένης του ΓΤΕ Βουκουρεστίου, που αναμένεται να επαναλειτουργήσει». Η κ. Πανέτη, που… όλως τυχαίως επελέγη -απ’ όλους τους προϊσταμένους- να πάει από το Παρίσι στη Ρουμανία, «όλως τυχαίως» είναι και σύζυγος του γιου επιχειρηματία στο χώρο του Τύπου, ο οποίος σχετίζεται με έντυπο που υποστηρίζει με θέρμη την κυβέρνηση…

Απορίες

1. Γιατί δεν πήγε χθες στο Eurogroup ο Τσακαλώτος και έστειλε τον Χουλιαράκη να πει για τις παροχές; Αληθεύει ότι ντράπηκε και ότι δεν είχε τι να τους πει;

2. Πότε θα καταλάβει ο Τζανακόπουλος ότι, όταν λέει κάτι, όλοι αντιλαμβάνονται πως ισχύει το αντίθετο;

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap