Οι συνταξιούχοι ξέρουν καλά

17/05/19 • 12:45 | UPD 17/05/19 • 12:45

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα ξεγελάσει για μια ακόμα φορά τους συνταξιούχους, δίνοντάς τους ένα προεκλογικό βοήθημα της τάξης των 350 ευρώ κατά μέσον όρο στις συντάξεις που λαμβάνουν. Και αυτό όταν επί πέντε χρόνια τούς έχει επιβαρύνει πολλαπλώς.

Χθες, μάλιστα, η προπαγάνδα του Μαξίμου έβγαλε ένα προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ, το οποίο παρουσιάζει τον ισχυρισμό ότι από το 2015 και μετά δεν υπήρξε καμία μείωση στις συντάξεις.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Από τότε, δηλαδή από την ανάληψη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν που εντάθηκαν οι μειώσεις στο εισόδημα των απόμαχων της εργασίας, οι οποίοι πλήρωσαν ακριβά τον κ. Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα.

Κατ’ αρχάς, ο Αλ. Τσίπρας ήταν αυτός που ως αντιπολίτευση ζητούσε να μη μειωθεί το ΕΚΑΣ, κι αυτός ως κυβέρνηση έσπευσε να το καταργήσει. Εξασφάλισε, έτσι, ένα ετήσιο ποσό περίπου 800 εκατ. ευρώ, όσο είναι και το κόστος του προεκλογικού επιδόματος που θα μοιράσει.

Δεύτερον, οι συνταξιούχοι, όπως και όλα τα νοικοκυριά επί ΣΥΡΙΖΑ, πλήρωναν με ΦΠΑ 24% για να αγοράσουν τα μακαρόνια, τα όσπρια και όλα τα τρόφιμά τους, όπως και τις τυρόπιτες και τους χυμούς για τα εγγόνια τους.

Τρίτον, οι νέοι συνταξιούχοι, από το 2016 και μετά, είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται κατά 38% σε σχέση με τους προηγούμενους, με τον διαβόητο νόμο Κατρούγκαλου.

Τέταρτον, σε όλες τις συντάξεις, ακόμα και των χαμηλόμισθων, που προστατεύονταν από την προηγούμενη κυβέρνηση, αυξήθηκαν οι εισφορές υγείας για τις κύριες και επιβλήθηκε για πρώτη φορά εισφορά υγείας και στις επικουρικές.

Και, πέμπτον, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου του 2016, οι συνταξιούχοι έχασαν μία σύνταξη, και μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος στο Μαξίμου να βγάζουν σποτάκια ότι δεν έκοψαν τις συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχουν υποστεί επί ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap