Ο Τζο ο υδραυλικός και ο ψυκτικός από το Περιστέρι

16/05/19 • 12:55 | UPD 16/05/19 • 12:55

Ο Τζο ο υδραυλικός είχε γίνει «εθνικός ήρωας» στην Αμερική όταν ο Μακέιν τον χρησιμοποίησε στην προεκλογική του εκστρατεία κατά του Ομπάμα.


Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Ηταν ένα καλό επικοινωνιακό εφεύρημα, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι ο Τζο, πρώτον, δεν είχε πάρει ποτέ άδεια υδραυλικού και, δεύτερον, είχε προβλήματα με χρέη στην εφορία. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε επίσης καλύτερα να είχε ψηφίσει Ομπάμα, αφού θα του ήταν ευνοϊκότερο για εκείνον. Στα καθ’ ημάς, οι ψυκτικοί από το Περιστέρι που σήκωσαν πανό δηλώνοντας «Τσίπρα θυμήσου οι ψυκτικοί μαζί σου» θα πρέπει πραγματικά να αναρωτηθούν πώς πήγαν τα οικονομικά τους στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ ή αν την πάτησαν όπως ο Τζο από το Οχάιο.

Οι ψυκτικοί, όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, σε αντίθεση με τις εισφορές τους, που αυξήθηκαν, όπως βέβαια και με τη φορολογία τους. Από την άλλη, το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει προτεραιότητα την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών της μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ομως, η απάντηση σε αυτό ήταν εύκολη, οπότε ας πάμε σε κάτι άλλο που χρειάζεται περισσότερη σκέψη και αφορά όχι μόνο τους ψυκτικούς, αλλά και τους λιμενεργάτες και όλους τους μεροκαματιάρηδες: Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας στην πραγματικότητα θεωρεί πως ανώτερα επαγγέλματα είναι μόνο αυτά που σπουδάζουν στην… Εκάλη; Διότι προσέξτε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Η Ελλάδα αναγεννήθηκε από τα παιδιά των αγροτών στη Λάρισα που έγιναν γιατροί. Από τα παιδιά των κτηνοτρόφων στην Ηπειρο που έγιναν μηχανικοί. Από τα παιδιά των λιμενεργατών του Πειραιά που έγιναν επιστήμονες. Από τα παιδιά των μεροκαματιάρηδων στο Περιστέρι που έγιναν δικηγόροι». Δηλαδή, για τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα δεν αναγεννήθηκε ούτε από τους αγρότες, ούτε από τους κτηνοτρόφους, ούτε από τους λιμενεργάτες, ούτε από τεχνίτες, αλλά από τα «ανώτερα» επαγγέλματα των γιατρών και των δικηγόρων. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τη συλλογιστική του πρωθυπουργού, το βαθύτερο όνειρο κάθε γονιού-ψυκτικού από το Περιστέρι είναι να αναθρέψει δικηγόρο, λες και τα άλλα επαγγέλματα είναι παρακατιανά.

ΥΓ.: Καλό θα ήταν οι πολιτικοί, ιδίως εκείνοι που νομίζουν ότι «παίζουν στην έδρα τους», να μην παρουσιάζουν τα δυτικά προάστια σαν κάτι εξωτικά επικίνδυνο, ώστε να παρουσιάζουν τη «διετή παραμονή τους στο Αιγάλεω» σαν σπουδαίο κατόρθωμα. Κάτι ξέρουμε και εμείς που είμαστε γέννημα-θρέμμα των λαϊκών γειτονιών και όχι περαστικοί.

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap