Αλέξης και Θύμιος «αγκαλιά» για μια Ελλάδα… παλιά!

16/05/19 • 12:53 | UPD 16/05/19 • 12:53

Προφανώς και ο ανήκων στη «λαϊκή Δεξιά» Θύμιος Λυμπερόπουλος δεν έγινε αριστερός. Προφανώς και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έγινε… δεξιός.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Κι όμως, αγκαλιασμένοι δίνουν τη «μάχη» των εκλογών. Αυτό που τους ενώνει είναι η βούληση που έχουν να μην αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Και όταν λέμε τίποτα, εννοούμε τίποτα. Υπάρχει σημαντικό ποσοστό πολιτικών, «παραγόντων» συνδικαλιστών και πολιτών που διαπερνάει οριζόντια όλα τα κόμματα και ως βολεμένοι έχουν ιδεολογία τους τον «πασοκισμό». Υποδύονται τους… προοδευτικούς, αλλά είναι πιο συντηρητικοί και οπισθοδρομικοί απ’ όλους.

ΟΛΟΙ αυτοί έχουν δώσει πολλές μάχες στο παρελθόν. Πάντοτε… αγκαλιά. Ηταν αντίθετοι στην πώληση της Ολυμπιακής, που επιβάρυνε ετησίως με εκατοντάδες εκατομμύρια το κράτος. Ηταν αντίθετοι στην επένδυση της COSCO στον Πειραιά. Τώρα, βέβαια, που το λιμάνι βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους διαμετακομιστικούς κόμβους της Ευρώπης, δεν λένε κουβέντα.

ΗΤΑΝ και είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε σύγχρονη μορφή διαχείρισης απορριμμάτων. Μόλις ανακοινώνεται η δημιουργία ΧΥΤΑ στην Κερατέα, στην Κέρκυρα ή οπουδήποτε αλλού, ξεσπούν επεισόδια. Προτιμούν το χάος της Φυλής ή -ακόμα χειρότερα- τη συνέχιση της ύπαρξης παράνομων χωματερών σε όλη τη χώρα.

ΗΤΑΝ και είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Θεωρούν ότι όλοι πρέπει να πληρώνονται με τα ίδια χρήματα και να έχουν τις ίδιες προοπτικές ανέλιξης ανεξάρτητα από το αν είναι ικανοί ή ακόμα και από το αν… πατάνε στις υπηρεσίες.

ΗΤΑΝ αντίθετοι στο μετασχηματισμό της ΔΕΗ με τον καθετοποιημένο τεμαχισμό λόγω της τήρησης των κανόνων της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Τελικά, απέτρεψαν το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ». Και τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, η ΔΕΗ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και το πιθανότερο είναι πως στο τέλος θα… ξεπουληθεί τζάμπα σε κάποιον μεγάλο ενεργειακό παίκτη.

ΗΤΑΝ και είναι αντίθετοι στο μεγαλύτερο επενδυτικό πρότζεκτ στην ιστορία της χώρας: Δεν θέλουν να προχωρήσει το Ελληνικό. Και κάνουν ό,τι μπορούν γι’ αυτό. «Ανακάλυψαν» σημαντικές… αρχαιότητες πριν καν ξεκινήσουν οι εκσκαφές. «Ανακάλυψαν» και… δάσος μέσα στο παλαιό αεροδρόμιο. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και, αντί να έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το μεγαλύτερο πράσινο πάρκο της Ευρώπης, όλοι αυτοί επιθυμούν να έχουμε για… πάντα το μεγαλύτερο πάρκο… τσιμέντου στον κόσμο!

ΗΤΑΝ και είναι αντίθετοι στη χρήση νέων τεχνολογιών, οι οποίες οδηγούν σε μετεξέλιξη ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας στους πολίτες. Η ελληνική start-up Beat θριαμβεύει σε όλο τον πλανήτη, αλλά διώκεται στη χώρα μας για χατίρι των συνδικαλιστών ταξί.

ΠΕΤΑΝΕ λαϊκιστικές κορώνες κατά ενός νεοφιλελευθερισμού που απλώς δεν υπάρχει. Πάντοτε ρίχνουν τις ευθύνες στους πολιτικούς αντιπάλους, στους «κακούς» ξένους, ακόμα και στους… ψεκασμούς! Και, «αγκαλιά» με τον Καρανίκα, στέλνουν «στα… τσακίδια» τούς επενδυτές. Φρενάρουν οτιδήποτε θα μπορούσε να αλλάξει τη χώρα. Μπλοκάρουν οτιδήποτε θα έδινε ευκαιρίες και όραμα στους πολίτες. Με την πολιτική τους στέλνουν «στα… τσακίδια» και εκατοντάδες χιλιάδες νέους, τους αναγκάζουν να μεταναστεύσουν για να βρουν την τύχη τους σε χώρες όπου υπάρχει κανονική… κανονικότητα.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap