Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι το ατού του ΣΥΡΙΖΑ

15/05/19 • 11:16 | UPD 15/05/19 • 11:16

Διαβάζοντας κανείς το μακρύ κατάλογο των αρνητών του ΣΥΡΙΖΑ, θα έλεγε πως μόνο το όνομα της Ρένας Δούρου λείπει για να συμπληρωθεί.


Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Καθ’ υπερβολήν το λέμε, βέβαια, αφού η περιφερειάρχης Αττικής παραμένει πιστή στο κόμμα της Κουμουνδούρου, σε αντίθεση με πολλούς υποψήφιους αυτοδιοικητικούς που επέλεξαν να απομακρυνθούν από την ομπρέλα του. Οι ερμηνείες για τη διαφοροποίησή τους μπορούν να είναι πολλές, το αποτέλεσμα όμως παραμένει ένα: η απόσταση που παίρνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γεγονός πως κάποιοι από τους υποψηφίους που έβγαλαν ανακοίνωση δηλώνοντας ξεκάθαρα πως η πορεία τους στις εκλογές είναι αυτόνομη και δεν θέλουν το κομματικό χρίσμα μπορεί όντως να είναι ανεξάρτητοι και να έχουν συγκροτήσει ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο. Οπως είναι επίσης γεγονός πως αρκετοί από αυτούς δεν είναι διόλου «αχρωμάτιστοι», αντιθέτως ανήκουν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, γνωρίζουν καλά πως δεν ισχύει το ίδιο και για τους δημότες στους οποίους απευθύνονται.

Η Αυτοδιοίκηση δεν ήταν ποτέ το ατού του ΣΥΡΙΖΑ (ούτε η οικονομία, βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Πόσω μάλλον τώρα, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, που έχει υποστεί τη φθορά της εξουσίας και έχει δείξει τι (δεν) μπορεί να κάνει. Σε πολλούς δήμους της χώρας η δεύτερη Κυριακή θα βρει να «κονταροχτυπιούνται» δύο κεντροδεξιοί υποψήφιοι, ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως στους μεγάλους δήμους της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς, οι υποψήφιοι που κατεβαίνουν με το επίσημο χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται τελευταίοι και καταϊδρωμένοι.

Οι κάτοικοι της Αττικής, που έζησαν τις δύο μεγάλες τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι, το πιθανότερο είναι να σκεφτούν πως, αν δώσουν την ψήφο τους στους υποψηφίους του Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να τη… σπαταλήσουν. Αλλά και στα νησιά που σήκωσαν το μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού και είδαν από πρώτο χέρι πώς διαχειρίζεται αυτή η κυβέρνηση τις μεγάλες κρίσεις θα μεταφέρουν την οργή τους στην κάλπη. Ας μη μιλήσουμε, βέβαια, για τις περιοχές από τη Λάρισα και πάνω, όπου η συμφωνία των Πρεσπών καταποντίζει τα ποσοστά και τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσο για τις περιφέρειες, ο μοναδικός πήχυς που βάζει το Μαξίμου είναι να μη χάσει με 13-0, ποντάροντας σε δύο από αυτές μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζει τους υποψηφίους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ…

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap