Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη τρεις και η κακή του… κάλπη

15/05/19 • 11:00 | UPD 15/05/19 • 11:00

Επί τρεις μέρες το Μαξίμου είχε ζαλίσει τον κόσμο για τη νεοφιλελεύθερη επέλαση του Μητσοτάκη, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το υποχθόνιο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την εξάντληση των εργαζομένων με 7ήμερη εργασία μέχρι τελικής πτώσης.

Πάνος Αμυράς
Γράφει ο Πάνος Αμυράς

Το τι έλεγαν ξεπερνά κάθε φαντασία. Ο Τζανακόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου γιατί ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να γυρίσει την Ελλάδα στην εποχή της φεουδαρχίας ενώ ο Τσίπρας στη συνέντευξή του κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι διακατέχεται από βαθιές αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πρακτικές.

Και ύστερα άρχισε να αποκαλύπτεται το κουβάρι της αλήθειας. Αρχικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στην επταήμερη λειτουργία καπνοβιομηχανίας με σύμβαση εργασίας που είχε υπογραφεί από εργοδότες και εργαζόμενους, εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας και χαιρετίσθηκε από τον πρωθυπουργό όταν επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Η συνέχεια καλύτερη. Χθες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε στη Βουλή συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία φέρει την υπογραφή του Χρ. Σπίρτζη και την έγκριση της Εφης Αχτσιόγλου και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα για 7ήμερη εργασία όχι σε μία ιδιωτική εταιρία αλλά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Η σύμβαση είχε υπογραφεί στις 15 Νοεμβρίου και προέβλεπε την επταήμερη εργασία των μηχανοδηγών, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Λόγω της έλλειψης μηχανοδηγών και της κοινωνικής διάστασης των σιδηροδρομικών μεταφορών, οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργαστούν πέραν του πενθημέρου για 2 επιπλέον ημέρες (7 συνεχόμενες ημέρες) και θα λαμβάνουν τουλάχιστον το ήμισυ των δικαιουμένων αναπαύσεων σε μηνιαία βάση», αναφέρεται στη σύμβαση Σπίρτζη και Αχτσιόγλου.

Το αστείο όμως δεν τελείωσε εκεί. Λες και το έκανε επίτηδες για να αποδομήσει τις τερατολογίες του Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε τροπολογία με την οποία καθίσταται υποχρεωτικό το επταήμερο εργασίας στο Γενικό Λογιστήριο για να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης των συντάξεων!

Δηλαδή ο Τσίπρας κατήγγειλε το επταήμερο, όταν επί των ημερών του έγινε πράξη στον ιδιωτικό τομέα, επεκτάθηκε σε ΔΕΚΟ και από χθες επιβλήθηκε στον στενό δημόσιο τομέα για αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Μετά την αποκάλυψη της αλήθειας το Μαξίμου εγκατέλειψε αυτό το παραμύθι και κατήγγειλε τον Μητσοτάκη ότι θέλει να ιδιωτικοποιήσει την υγεία επειδή είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει και σύμπραξη των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικές κλινικές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ο κ. Τσίπρας βλέπει την ήττα να έρχεται στις 26 Μαΐου και έχει αποδυθεί σε ένα ρεσιτάλ ψεύδους. Ούτε πείθει τους πολίτες, ούτε φοβίζει κανέναν. Για αυτό άλλωστε από προχθές έσπευσε να υποβαθμίσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε δημοσκόπηση όταν ο ίδιος το 2014, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, είχε σπεύσει στο Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει πρόωρες κάλπες.

Το πιθανότερο είναι ότι θα θελήσει να εξαντλήσει τη θητεία του μέχρι το φθινόπωρο, όμως μετά το βράδυ της επόμενης Κυριακής τα προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης θα είναι πολλά. Και ο πρωθυπουργός που εμφανίζεται αλαζονικός δηλώνοντας ότι «προτιμά να έχει αντίπαλο στις εθνικές εκλογές τον Μητσοτάκη» από τις 27 Μαΐου θα έχει διπλό πρόβλημα. Στο εξωτερικό θα τον θεωρούν πρωθυπουργό υπό προθεσμία και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν αρχίσει τα όργανα της επόμενης μέρας.

Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap