Προετοιμασία ήττας από Τσίπρα

14/05/19 • 12:15 | UPD 14/05/19 • 12:15

Μετά τα fake news του Μεγάρου Μαξίμου για την 7ήμερη εργασία, που η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκρίνει σε επιχειρησιακή σύμβαση, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε χθες για πρώτη φορά να ομολογεί την ήττα του στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Αναζητεί, μάλιστα, ήδη τις δικαιολογίες για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Συγκεκριμένα, χθες ο πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha, κατ’ αρχάς προσπάθησε να υποβαθμίσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου σε «δημοσκόπηση», από ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο του, όπως ο ίδιος έλεγε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή.

Δεύτερον, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε τους εχθρούς της Δημοκρατίας που θέλουν, όπως είπε, να επιβάλουν όρους «μεταδημοκρατίας» μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μη αντέχοντας προφανώς αντίθετες φωνές και αντιπολιτευόμενο Τύπο.
Ο ίδιος, άλλωστε, το 2015 είχε θριαμβεύσει στο δημοψήφισμα του «όχι», όταν σχεδόν το σύνολο του Τύπου ήταν υπέρ του «ναι», θέση η οποία βεβαίως δικαιώθηκε και από τις εξελίξεις.

Τρίτον, μετέθεσε τη μάχη για τις εθνικές εκλογές τον προσεχή Οκτώβριο, όπως είπε, όταν ήταν εκείνος που τον Μάιο του 2014 και με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είχε επισκεφθεί την επομένη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάνοντας λόγο περί μη νομιμοποίησης της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ. να νομοθετεί και να λαμβάνει αποφάσεις.

Προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες να τον ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε χθες ότι δεν υπάρχει «ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο» να χάσει τις εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι αυτό που ο ίδιος έλεγε και στις αρχές του 2015, ότι δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο η Ανγκελα Μέρκελ να μην εγκρίνει το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και όλοι γνωρίζουμε τι ακολούθησε με την καταστροφική διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο της θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap