Η παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει έως και τη… σελήνη!

20/04/19 • 15:19 | UPD 20/04/19 • 15:19

Ο Νίκος Παππάς αντί να εξηγήσει με σταράτα λόγια για τις μπίζνες του «κολλητού» του Μανώλη Πετσίτη, του «συνταξιδιώτη» του -ειδικού στις offshore- Αρτέμη Αρτεμίου και το σκάνδαλο Καλογρίτσα κάνει… διεθνή καριέρα μοιράζοντας απίθανες υποσχέσεις.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Η Ελλάδα στη Σελήνη» υιοθετώντας μια ρητορική που αν υποθετικά την πιστέψει κάποιος θα νομίζει ότι είμαστε έτοιμοι ως χώρα να… κατακτήσουμε και το Διάστημα!

ΤΑ πράγματα, όμως, είναι πολύ σοβαρά. Και σιγά σιγά η πλάκα πρέπει να τελειώνει. Στην επόμενη πενταετία θα κριθεί αν η χώρα θα καταφέρει να πετύχει ένα αναπτυξιακό σοκ ή θα παραμείνει στο φαύλο κύκλο μιας μνημονιακής και βαλτωμένης οικονομίας, η οποία θα βρίσκεται πάντοτε μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας -και πιθανότατα οριστικής- χρεοκοπίας.

ΚΑΙ πώς αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την κρίσιμη καμπή για τη χώρα; Ακριβώς με την ίδια στρατηγική και φιλοσοφία που είχε το 2015. Αφήγημα στο αφήγημα, με προσπάθεια να δημιουργήσει νέες αυταπάτες στους πολίτες.

Η προπαγάνδα του Μαξίμου βασίζεται στο τρίπτυχο «τα κάνουμε όλα τέλεια, η οικονομία πετάει, η Ελλάδα… πρωταγωνιστεί παντού».

Ο Νίκος Παππάς προαναγγέλλει αποστολή οχήματος στη Σελήνη σαν να δίνουμε τα… φώτα μας στη NASA. Ο ΣΥΡΙΖΑ προμοτάρει την υποψηφιότητα Νόμπελ του Τσίπρα για προσφυγικό και συμφωνία των Πρεσπών. Μόνο που ξέχασαν να πουν… κάτι. Πως είναι καλή η ατάκα του πρωθυπουργού για «τα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι πάνω από τις συμφωνίες», αλλά εδώ και τρία χρόνια οι συμφωνίες… υπερισχύουν και τα βόρεια σύνορα της χώρα είναι πιο… κλειστά για τους πρόσφυγες ακόμη και από τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, για τα οποία καταγγέλλεται ο Τραμπ. Οσον αφορά στο Σκοπιανό, ας βγει πρώτα ο πρωθυπουργός να πει δημόσια πώς λέγεται το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μετά μπορεί να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για το ποια προβλήματα έλυσε και ποια άνοιξε με την υπογραφή του.

ΚΑΙ για την οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πανηγυρίζει, αλλά η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Κάθε μήνα τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται τουλάχιστον κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Οι μεγάλες επενδύσεις μπλοκάρονται είτε από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ είτε λόγω της παραδοσιακής ελληνικής γραφειοκρατίας. Στον ιδιωτικό τομέα η ανεργία μπορεί να μειώνεται, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργάνης, ένας στους δύο νεοπροσληφθέντες μπαίνει στην αγορά εργασίας με συμβάσεις ελαστικής απασχόλησης και μηνιαίο μισθό γύρω τα 300 ευρώ. Οι συνταξιούχοι περιμένουν την επανανομοθέτηση των Δώρων και αναδρομικά που ξεπερνούν τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ ύστερα από μια σειρά δικαστικών αποφάσεων.

ΠΟΙΟΣ ξέρει τι άλλο μπορεί να ακούσουμε μέχρι τις εθνικές κάλπες του φθινοπώρου. Το βέβαιο είναι πως το κλίμα «λεφτά υπάρχουν» θα… φουντώσει. Αλλά, πλέον, οι πολίτες γνωρίζουν. Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα κάνουν ένα μικρό βήμα με την ψήφο τους, που θα σηματοδοτήσει ένα μεγάλο βήμα για τη χώρα. Και θα στείλουν μήνυμα εξόδου του Αλέξη Τσίπρα από το Μαξίμου…

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap