Στο Μαξίμου έχασαν την επαφή με την κοινωνία

15/04/19 • 07:44 | UPD 15/04/19 • 07:44

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Στην κυβέρνηση έχουν πάρει πλέον οριστικό διαζύγιο με την κοινωνία, αλλά όχι μόνο με αυτήν. Αρνούνται την πραγματικότητα επειδή είναι δυσάρεστη για αυτούς, δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για τα πεπραγμένα τους και πλάθουν έναν εικονικό κόσμο με φανταστικούς εχθρούς και ανύπαρκτα σενάρια.

Η λογική του μίσους και του διχασμού, που χάρισε στον ΣΎΡΙΖΑ εκλογικές νίκες το 2015, τώρα δεν έχει την παραμικρή απήχηση στους πολίτες, οι οποίοι πλήρωσαν ακριβά τα συνθήματα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και τις συκοφαντίες για «Γερμανοτσολιάδες» και «Τσολάκογλου». Ο κ. Τσίπρας κούρασε και κουράσθηκε. Δεν εμπνέει το νέο αλλά έχει

υιοθετήσει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος. Δεν πείθει όταν υποστηρίζει ότι ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια όταν δίπλα του έχει εκπροσώπους της ολιγαρχίας και με την πολιτική του άφησε ανέγγιχτα τα μεγάλα συμφέροντα. Τελευταίο του οχυρό η σκανδαλολογία, η οποία όμως και πάλι αφήνει ασυγκίνητους τους πολίτες όταν αποκαλύπτονται οι μηχανορραφίες για την υπόθεση Νοβάρτις και η αδράνεια της κυβέρνησης σε καταγγελίες τύπου Πετσίτη. Οι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται για το αύριο του τόπου και όχι για τις λασπομαχίες που οργανώνει το Μαξίμου.

Η κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή της με την κοινωνία και κατεβάζει διαρκώς το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Η Ν.Δ., όπως φάνηκε στη χθεσινή παρουσίαση των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου της, δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για το αύριο της Ελλάδας αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του στο πολιτικό περιθώριο.

Οι πολίτες θέλουν να αφήσουν πίσω τον σκληρό κομματισμό, την αναξιοκρατία, την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΎΡΙΖΑ όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην παιδεία και στη δημόσια ασφάλεια. Οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο ξεκίνημα όπου η αριστεία δεν θα είναι ντροπή αλλά επιδίωξη, ο τραμπουκισμός δεν θα είναι «παρέμβαση» αλλά ποινικό αδίκημα και η αλληλεγγύη δεν θα είναι η Μόρια αλλά ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap