Προς αγρανάπαυση

27/09/16 • 13:23 | UPD 27/09/16 • 13:24

Και γιατί να πιστέψουμε ότι ο κ. Χρ. Καλογρίτσας δεν διέθετε το κεφάλαιο να πληρώσει την πρώτη -από τις τρες δόσεις- για την απόκτηση της πολυπόθητης άδειας, όταν η τράπεζα ΣΥΡΙΖΑΤΤΙΚΑ του είχε δανείσει 77,6 εκατομμύρια ευρώ σ’ ένα χρόνο; Και πότε, παρακαλώ; Οταν η ICAP αξιολογούσε ότι η κατασκευαστική του εταιρία (ΤΟΞΟΤΗΣ) είχε πιθανότητες πτώχευσης.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Και γιατί άραγε ο κ. Χρ. Καλογρίτσας μετά την ανακήρυξή του σε… υπερθεματιστή συναντήθηκε με νυν καναλάρχη, που δεν κατάφερε να πάρει άδεια; Μήπως του είπαν ότι ψήνει καλό καφέ;

Και γιατί να πιστέψουμε ότι ο υιός Καλογρίτσα μπλοφάριζε υπερθερμαίνοντας το… τίμημα ως τα 52,6 εκατ. ευρώ, ενώ γνώριζε ότι η μπάνκα του πατρός του δεν τον κάλυπτε;

Επειδή η αξιοπιστία της κυβέρνησης Τσίπρα αγγίζει το πάτωμα, δύσκολο να πιστέψει κανείς το χθεσινό «παραμύθι»: Ο κ. Χρ. Καλογρίτσας ξαφνικά ανακάλυψε ότι δήθεν του έλειπαν τα 17.533.333,34 ευρώ -από τα 52,6 συνολικά εκατ. ευρώ- που έπρεπε να καταβάλει! Αλλά τι είναι 17,5 εκατομμύρια; Σχεδόν το ένα πέμπτο των δανείων με εγγύηση πέντε στρέμματα δανεικά βοσκοτόπια, για να βόσκουν άνετα, με σανό delicatessen, οι εναπομείναντες ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιθανό σενάριο -το οποίο συζητιόταν χθες- είναι ότι ο Ν. Παππάς πήδηξε από το καράβι Καλογρίτσα, που βυθίστηκε εντός του λιμένος ΣΥΡΙΖΑ πριν καν αποπλεύσει, για να σωθεί. Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον: Εδωσε εντολή στον Καλογρίτσα να απέχει πλέον της αδειοδότησης, αίροντας και τις δικές του αμαρτίες. Νομίζει ότι μπορεί να ξεχαστεί το σκάνδαλο «Αδεια-Καλογρίτσας-παίγνια Παππά», που έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις ώστε δεν χωράει για να χωθεί κάτω από το κόκκινο χαλί του Μαξίμου!

Το γεγονός ότι χθες «ξεπέζεψε» ο κ. Χρ. Καλογρίτσας δεν σημαίνει ότι ο Ν. Παππάς απηλλάγη. Αλλωστε για τη σκόνη που σήκωσαν οι χειρισμοί του στην επιχείρηση αδειών, πολλά συντρόφια του ασκούν δριμεία κριτική.

Κάποιοι λένε ότι ο Αλέξης είναι εξαιρετικά εκνευρισμένος! Ο Ν. Παππάς τον είχε διαβεβαιώσει ότι με το θαύμα των αδειών θα απορροφηθούν οι κραδασμοί από όσα λέει έξω -γλείφοντας Αμερικανούς και καγκελάριο- και για τα όσα πράττει μέσα. Αυτά, δηλαδή, που κάνουν τους τέως ένθερμους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ να φεύγουν προτροπάδην, με… κατοστάρι. Και το κυριότερο: Θα ελέγχουν δύο κανάλια τουλάχιστον.

Προβλέπω, λοιπόν, ανασχηματισμό. Και προβλέπω ότι ο Ν. Παππάς θα οδηγηθεί σε αγρανάπαυση, όπως και τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου