Απέρχεται το καραβάνι…

22/03/19 • 13:25 | UPD 22/03/19 • 13:25

Γελοποιήθηκε πάλι η κυβέρνηση. Πρωταγωνιστής στην κωμωδία Χαρίτσης: Κάλεσε τους εκπροσώπους των κομμάτων δήθεν για εκλογικά ζητήματα, το εξής ένα: Να ψηφιστεί τροπολογία για να μη χάσει η κυβέρνηση τους Δανέλλη και Κουντουρά, που ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να παραιτηθούν για να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Θα μείνουν για να στηρίζουν την κυβέρνηση έως τελευταίας ρανίδος και ταυτόχρονα να εξαχρειώνονται. Και θα μείνουν μόνοι τους και δακτυλοδεικτούμενοι ακόμη και από τους «συντρόφους».

Οχι και πως έχουν οι πολίτες και σε σπουδαία υπόληψη τους γυρολόγους. Από μπλε ρουαγιάλ η Κουντουρά και ολίγον το ροζ Δανέλλη, αναμίχθηκε με πράσινο και ξέβαψαν όλα μαζί σε χρώμα συριζουλί, δεν λέει…

Και ας μη μιλήσουμε για αξιοπιστία. Ανασκαφή βάθους να κάνουν στο Μαξίμου και στην πέριξ περιοχή, ίχνος της δεν έχει απομείνει. Τώρα πια κάνει ανακοινώσεις ο Τζανακοπουλος και πολλές φορές δεν βρίσκονται ούτε σε μονόστηλο. Μόνον οι γκάφες και οι περισπούδαστες ελληνικούρες του λαοπρόβλητου γίνονται είδηση… της συμφοράς. Να γελάσει ο κάθε πικραμένος και να κλάψει πικρά ο κάθε πρόθυμος. Ομως ούτε ο Γενάρης ούτε ο Ιούλιος ούτε ο Σεπτέμβρης 2015 γυρίζουν πίσω. Ας πρόσεχαν.

Αλλά θαρρώ πως η πιο αστεία επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνο το άνοιγμα της Κεντροαστεράς που κοντεύει να βάλει πλάκα στην Κουμουνδούρου. Πρώτη φορά είδαμε γέφυρες να πέφτουν ως τραπουλόχαρτα. Ισως γιατί ρηγάδες και ντάμες ήταν όλα χαρτιά προσημειωμένα.

Μα κι αυτός ο Κώστας ο Σημίτης πού βρήκε και μάζεψε όλα αυτά τα ρετάλια ιδεολογίας που εναγωνίως ζητούν -στα εβδομήντα τους και βάλε- ένα ρόλο στα πράγματα. Δεν έχει σημασία καν με ποιον θα παν’ και ποιον θα αφήσουν. Σημασία έχει να ακούγεται το όνομά τους όπως στα μνημόσυνα: Μουζέλης- Δραγώνα, Λιάκος-Ζορμπά, Μπίστης- Ραγκούσης και υπέρ των γεφυριών αυτών.

Κι επειδή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ καλόμαθαν σε αυτοκίνητα, οδηγούς και φρουρά -από καμιά ντομάτα κινδυνεύουν-, γραμματείς και κομματικούς φαρισαίους, αίφνης τους φαίνεται βαρύ να πάνε σπίτι τους: Από τους 145 ΣΥΡΙΖοβουλευτές είναι ζήτημα να δούμε στη Βουλή, του Οκτώβρη 2019, τους 45! Καθώς στις τετραεδρικές δεν θα έχουν τύχη, αφού στη Μακεδονία η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην πάρουν ούτε ΜΙΑ έδρα- σημειώστε τι γράφω για να μου το θυμηθείτε-, έχει πέσει τεράστια φαγωμάρα.

Και πού να σκάσει το περιεχόμενο στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Τότε η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία της. Οχι επειδή η λάσπη θα πέφτει με τους κουβάδες αλλά γιατί δεν θα πρέπει να απαντά στα σκυλιά που θα φεύγουν ακολουθώντας το καραβάνι καθώς θα απέρχεται στην έρημο της αφάνειας…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap