Τελικώς αποδείχθηκαν «σκιτζήδες» σε όλα!

25/09/16 • 12:52 | UPD 25/09/16 • 12:52

Η κυβέρνηση δεν απειλείται από «τα συμφέροντα που σχεδιάζουν να τη ρίξουν», όπως διαρρέει ως τελευταία γραμμή άμυνας το Μαξίμου. Η κυβέρνηση «μπάζει» από παντού και αυτό δεν μπορεί να το καλύψει κανένας προπαγανδιστικός μηχανισμός. Το διαπιστώνουν οι πολίτες καθημερινά, το βλέπουν οι βουλευτές στο Κοινοβούλιο, το καταγράφουν τα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και ορισμένα που είναι φιλικά προς τον ΣYΡΙΖΑ.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Τσίπρα στη ΔΕΘ, που σύμφωνα με το αφήγημα των συνεργατών του θα αποτελούσε την αφετηρία της κυβερνητικής αντεπίθεσης, ακυρώθηκε από την απλή δημοσιογραφική ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα και την οργισμένη απάντηση του πρωθυπουργού.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο Μαξίμου μοιάζει πλέον με ένα ντόμινο αποσύνθεσης. Στην οικονομική καχεξία έχουν προστεθεί οι καταγγελίες για διαπλοκή και διαφθορά όχι μόνο στο μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών αλλά και στη διαχείριση των πόρων για το μεταναστευτικό.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ υπουργοί όπως ο κ. Μπαλτάς ονειρεύονται τη ρεβάνς μετά την ήττα που υπέστη ο ΣYΡΙΖΑ με τη σύμβαση για το Ελληνικό «στο δρόμο για το δημοκρατικό σοσιαλισμό» ή προκαλούν το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών όπως ο κ. Φίλης, που δεν έχει μάθει τίποτε για τους κληρικούς που έχασαν τη ζωή τους στην Κατοχή.

ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΙ βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δίνουν από τώρα επαναστατικά ραντεβού σε 99 χρόνια, όταν ο Λάτσης θα επιστρέψει στο Δημόσιο το 70% της έκτασης του Ελληνικού και άλλοι δηλώνουν με περηφάνια ότι οι υπουργοί δεν επεδίωξαν να μεγαλώσουν το τίμημα γιατί το ποσό θα πήγαινε στην εξυπηρέτηση του χρέους! Δηλαδή αντί ο επενδυτής να συμβάλει περισσότερο στην πληρωμή του χρέους οι αγωνιστές υπουργοί του ΣYΡΙΖΑ αρνήθηκαν ώστε να μη φτάσουν ποτέ τα λεφτά του μεγάλου κεφαλαίου στους μνημονιακούς! Να πληρώνει μόνο ο λαός.

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ, με μεγάλο θύμα τη χώρα, που με τέτοιες λογικές βρίσκεται σε επενδυτική καραντίνα και μόνιμη μνημονιακή λιτότητα.
Ομως, τα ψέματα τελείωσαν για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Ο ΣYΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον σε τροχιά κατάρρευσης και η κατάσταση δεν μπορεί να αναστραφεί ούτε με τον «Καλογρίτσας TV» ούτε με την προσπάθεια χειραγώγησης δικαστικών και ανεξάρτητων κρατικών αρχών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν μπορεί να πείσει ούτε για την ορθότητα της οικονομικής της πολιτικής (πώς άλλωστε, όταν ούτε ο κ. Τσακαλώτος δεν την πιστεύει) αλλά ούτε και για τη δήθεν μάχη της κατά της διαπλοκής.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ μπορεί ήδη να κοσμεί το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο Μαξίμου. Ο υπουργός μιλάει στην κομματική εκδήλωση του ΣYΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης για τη διαπλοκή και τα μέσα ενημέρωσης και ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των συγκεντρωθέντων.

ΕΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται έτσι το αντιδιαπλεκόμενο τοπίο με καναλάρχη έναν κατασκευαστή δημοσίων έργων που πήρε εγγυητική συμμετοχής με δάνειο από την Αττικής και έχει κουμπάρους υπουργούς, τότε στο Μαξίμου θα πρέπει από τώρα να ετοιμάζουν το διάγγελμα Τσίπρα πριν ο ΣYΡΙΖΑ ολοκληρώσει την τροχιά επιστροφής προς το 4%.

ΓΙΑΤΙ, ΟΠΩΣ είπε και ο κ. Παππάς, σε μία έκρηξη απόγνωσης, «δεν είμαστε σκιτζήδες». Είναι μάλλον χειρότεροι…

*Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής  του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής