Στόμα γεμάτο χαμογελάει, στόμα αδειανό φωνάζει

14/03/19 • 12:26 | UPD 14/03/19 • 12:26

Τα γεμάτα στόματα που είχαν το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά θα αδειάζουν αφού τα λεφτά θα μειωθούν και το κρατικό χρήμα θα πάψει να ρέει.

Το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει βουλευτές και στελέχη, να είναι στα όρια της έκρηξης, αφού το ενδεχόμενο οι μισοί από αυτοί να πάνε σπίτι τους λόγω της κατά τα φαινόμενα επερχόμενης ήττας στις εκλογές, είναι πιο ζωντανό από ποτέ.

  • Save
Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Οι πληροφορίες θέλουν την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος να είναι πιο εκρηκτική από ποτέ. Οι φωνές, η ένταση, οι ειρωνείες και οι μπηχτές για lifestyle και κακή επικοινωνιακή πολιτική, έφεραν τον πρωθυπουργό στο σημείο να παρέμβει καλώντας τα στελέχη του να μην «τα γκρεμίσουν όλα στο τέλος».

Ας μην γελιόμαστε. Πιο «μπετόν-αρμέ» κοινοβουλευτική ομάδα από αυτήν του Τσίπρα δεν έχει υπάρξει στην Μεταπολίτευση. Ήταν μάλιστα τέτοια η αφοσίωση όλων που θα ψήφιζαν να δώσουν ακόμη και τις μάνες τους προκειμένου να μην χάσουν την βουλευτική/υπουργική έδρα. Την ίδια ώρα αυτή η σιγουριά ήταν καταλυτικής σημασίας για φυγάδες και καρεκλοκένταυρους άλλων κομμάτων, να υποκύψουν στην γοητεία του Τσίπρα και να προσδεθούν στο άρμα του.

Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν. Προς Θεού, κανείς από αυτούς δεν θα προδώσει τον Τσίπρα. Σε αυτόν χρωστούν τα λεφτά, την δόξα και τις γνωριμίες που έκαναν τα τελευταία 4-6 χρόνια. Απλώς είναι φανερό πως οι μισοί από αυτούς γνωρίζουν ότι σε μερικούς μήνες θα πάνε σπίτι τους αφού δεν πρόκειται να εκλεγούν και γι αυτό γκρινιάζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει την δύναμη της κοινοβουλευτικής του ομάδας στο μισό και ο πρωθυπουργός έχει δείξει πως θέλει δίπλα του άτομα με εκλογικούς μηχανισμούς, όπως οι ΠΑΣΟΚοι που έκανε μετεγγραφή, και αναγνωρισιμότητα.

Κατ επέκταση είναι απολύτως λογικό να επικρατεί ένταση. Τα γεμάτα στόματα που είχαν το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά θα αδειάζουν αφού τα λεφτά θα μειωθούν και το κρατικό χρήμα θα πάψει να ρέει. Την ίδια ώρα το ζήτημα είναι και επικοινωνιακό. Πώς θα επιστρέψουν στις καριέρες τους όταν οι περισσότεροι είναι δακτυλοδεικτούμενοι στις περιοχές τους λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Πώς θα μεταδώσουν το αφήγημα της σταθερότητας που επέδειξαν όλη την τετραετία, όταν και οι ίδιοι γνωρίζουν πως χωρίς τον Τσίπρα δεν θα ήταν ούτε θυρωροί στις πολυκατοικίες τους;

Ο Τσίπρας ξέρει ποιους έχει δίπλα του και με ποιους κυβέρνησε. Γι αυτό στρέφεται στο ΠΑΣΟΚ και σε αδέσποτα στελέχη με μηχανισμούς και εμπειρία. Ο Τσίπρας προδίδει τους συντρόφους του, αυτοί ποτέ.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Copy link
Powered by Social Snap