Δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς

14/03/19 • 11:17 | UPD 14/03/19 • 11:17

Ο δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, που ξιφουλκούσε κατά των Μνημονίων, μέχρι την ημέρα που εκλήθη ως επιλαχών βουλευτής, το καλοκαίρι του 2015, να ψηφίσει το τρίτο Μνημόνιο, δεν έχει αντιληφθεί κανένα θάνατο από μολότοφ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Και δεν είναι ο μόνος, όπως φαίνεται από τη στήριξη που έλαβε από τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την απροθυμία του Μαξίμου να καταδικάσει τις προκλητικές αυτές δηλώσεις για τη μνήμη των θυμάτων της Μαρφίν, που έχασαν τη ζωή τους από τη ρίψη μολότοφ στο χώρο εργασίας τους.

Αλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε από τη Βουλή ότι οι μολότοφ δεν έχουν τίποτα το κακό, αρκεί να είσαι στη σωστή πλευρά τους. Μόνο που οι νεκροί της Μαρφίν είχαν βρεθεί στη λάθος πλευρά.

Την ίδια αποστροφή προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις αναρτήσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου, η οποία έκρινε σωστό να ζητήσουν συγγνώμη τα θύματα από τη 17 Νοέμβρη, Η ίδια μίλησε για γλωσσικό ατόπημα, αλλά σε άλλη ανάρτησή της κατά το παρελθόν ειρωνευόταν τη δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου προκειμένου να χρησιμοποιήσει το επώνυμό της, εκτός εάν συμφωνεί με τις παρανοϊκές της απόψεις υπέρ των τρομοκρατών.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις αναρτήσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτού δεν υπήρξε καμία καταδίκη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο πρωθυπουργός θεώρησε σκόπιμο να την αποσύρει από το ευρωψηφοδέλτιο. Δυστυχώς έχει χαθεί πλέον και η έννοια του σεβασμού των νεκρών.

Το 2015 αρκετοί πολίτες έλεγαν τι «χειρότερο θα πάθουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ» και ψήφισαν τον Τσίπρα. Τώρα, που έχουν μάθει από το πάθημά τους και έχουν πληρώσει ακριβά την επιλογή τους περιμένοντας τις κάλπες, αναρωτιούνται: «τι άλλο θα ακούσουμε από τους Συριζαίους;».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap