Αναρχία και βαριά εγκληματικότητα

04/03/19 • 07:42 | UPD 04/03/19 • 07:42

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης έζησαν ένα Σαββατοκύριακο βίας και χουλιγκανισμού.

Μπαχαλάκηδες, αναρχικοί, χούλιγκαν, ποινικοί και κουκουλοφόροι έδρασαν ανενόχλητοι συνθέτοντας μία αποκρουστική όσο και επικίνδυνη, για τη δημόσια ασφάλεια και δημοκρατία μας, εικόνα.

Αλήθεια τι να ξεχωρίσει κάποιος από το αστυνομικό δελτίο; Την εισβολή οπαδών σε αγώνα υδατοσφαίρισης γυναικών με ξυλοδαρμό ανυποψίαστων φιλάθλων μπροστά σε μικρά παιδιά; Την επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως; Τα ραντεβού θανάτου που έδωσαν χούλιγκαν δύο γειτονικών ομάδων σε Νίκαια και Κορυδαλλό; Την εισβολή αγνώστων σε γήπεδο μπάσκετ Α2 κατηγορίας ή την επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών που φρουρούσαν το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης από κουκουλοφόρους που είχαν ως ορμητήριο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο;

Οι συμμορίες πολλαπλασιάζονται γιατί θρέφονται από το καθεστώς ατιμωρησίας, που δυστυχώς έχει επικρατήσει στη δημόσια σφαίρα.

Η κυβέρνηση ΣYΡΙΖΑ δεν θέλει να τα βάλει με τα «παιδιά με τις μολότοφ», ούτε να συγκρουσθεί με καταστάσεις που παραπέμπουν σε γκέτο και άβατα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που σχετικά πρόσφατα στη Βουλή είχε αποφανθεί ότι οι μολότοφ δεν έχουν τίποτα το κακό αρκεί να είσαι στη σωστή πλευρά, δεν αναγνωρίζει την έξαρση της βίας, ενώ και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες!

Στην πράξη όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε πλήρως στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας παντού. Στα γήπεδα, όπου οι ξυλοδαρμοί έχουν μεταφερθεί ακόμη και σε αγώνες υδατοσφαίρισης γυναικών, στις γειτονιές-άβατο της Αθήνας, στους πανεπιστημιακούς χώρους της πρωτεύουσας και της Θεσσαλονίκης. Αναρχία και βαριά εγκληματικότητα έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό περιβάλλον με θύματα τη δημόσια ασφάλεια και τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Η αδράνεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση στον τομέα της δημόσιας τάξης ενισχύει τα άκρα και όσο η ηγεσία του Μαξίμου παραμένει απαθής στο μπαράζ των φαινομένων βίας τόσο ενισχύεται η άποψη ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι θέμα ανικανότητας αλλά πολιτική επιλογή.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap