Τα αγγούρια της Μεγαλοοικονόμου

23/02/19 • 12:46 | UPD 23/02/19 • 14:09

Είναι πραγματικά ευχάριστο να αποδεικνύεται πως όλη η ευαισθησία της Αριστεράς η οποία έχει αλώσει την ΓΓ Ισότητας των Φύλων είναι υποκριτική γιατί είναι κομματική.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου βγήκε στην τηλεόραση και είπε στον Γεράσιμο Γιακουμάτο πως δεν του έκανε δώρο αγγούρια γιατί ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν είναι ομοφυλόφιλος. Και αμέσως μετά τον κατηγόρησε ως σεξιστή και ρατσιστή.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Ειλικρινά η συμβατική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά αναφορικά με το τι γίνεται στο εσωτερικό του εγκεφάλου της κυρίας Μεγαλοοικονόμου η οποία από την μία μοιράζει κουραμπιέδες στην Βουλή και από την άλλη χαρίζει ζαρζαβατικά σε συναδέλφους της σε πανελλήνια μετάδοση.

Δηλαδή εάν ο συνομιλητής της ήταν ομοφυλόφιλος θα του κόμιζε αγγούρια; Με ποιο υπονοούμενο; Η κυρία Μεγαλοοικονόμου είναι μία καταφανώς υπερσυντηρητική ομοφοβική ρατσίστρια. Εξηγούμαι γιατί.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο να χωρούν στην ίδια πρόταση τα αγγούρια και οι ομοφυλόφιλοι γιατί μία τέτοια χρήση τους αναπαράγει τα στερεότυπα τα οποία υποτίθεται η σύγχρονη κοινωνία αλλά και η ίδια η προοδευτική αριστερά θέλει να εξαφανίσει. Δεν μπορεί να ανεχόμαστε από μία βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου να προβαίνει σε ομοφοβικά παραληρήματα, ακόμα και όταν η ίδια έχει βεβαρυμένο ιστορικό παρόλας.

Όλα αυτά με κάθε σεβασμό προς την κυρία Μεγαλοοικονόμου γιατί εάν θεωρείτο πως έχει το ακαταλόγιστο δεν θα σχολίαζε κανείς τα πεπραγμένα της. Όμως, όταν ένας άνθρωπος θεωρείται αρκετά έξυπνος για να διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων και με την ψήφο του καθορίζει σημαντικότατα ζητήματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής, τότε πρέπει να είσαι αυστηρός μαζί του για το καλό του ίδιου αλλά κυρίως της Δημοκρατίας.

Αρκετά όμως με την Μεγαλοοικονόμου. Αυτή είπε όσα είπε, κρίνεται και θα κριθεί. Η Πολιτεία τι κάνει; Το κόμμα της, ο ευαίσθητος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Αλέξης Τσίπρας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, πώς αντιδρά; Μέχρι στιγμής, όλοι έχουν θάψει το γεγονός γιατί πολύ απλά δεν εξυπηρετεί κανένα πολιτικό αφήγημα, να παρουσιάζεται ως ομοφοβική ρατσίστρια μία βουλευτής της Αριστεράς.

Και για να κλείνουμε, να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, διαβάζουμε την ανακοίνωση της ΓΓ Ισότητας από τις 17 Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά της ομοφοβίας, σύμφωνα με την οποία, «στην έννοια της ομοφοβίας, συμπεριλαμβάνεται η αποστροφή ή οι διακρίσεις με αφετηρία τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή γενικότερα σε βάρος των LGBTQI+ ατόμων». Η συμπεριφορά της Μεγαλοοοικονόμου εμπίπτει στην παραπάνω περιγραφή.

Είναι πραγματικά ευχάριστο να αποδεικνύεται πως όλη η ευαισθησία της Αριστεράς η οποία έχει αλώσει την ΓΓ Ισότητας των Φύλων είναι υποκριτική γιατί είναι κομματική. Είναι ευχάριστο γιατί φαίνεται πως η ευαισθησία δεν έχει κομματική ιδεολογία. Είτε σέβεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε όχι.

Αποτυχία δε της αντιπολίτευσης (ολόκληρης) είναι ότι αφήνει τέτοια ζητήματα να περνούν στα ψιλά γιατί θεωρεί πως άτομα σαν την Μεγαλοοικονόμου είναι γραφικά.

Λάθος. Εάν θέλεις να αποδείξεις πως η ρητορεία ορισμένων είναι καιροσκοπική, πρέπει να παίξεις μπάλα στο γήπεδό τους και να τους ξεγυμνώσεις. Γιατί είναι γυμνοί, συντηρητικοί, ρατσιστές και ομοφοβικοί, απλώς ξέρουν να το καλύπτουν…

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Copy link
Powered by Social Snap