Υπουργός και υποψήφια δήμαρχος: Δύο σε ένα

12/02/19 • 11:38 | UPD 12/02/19 • 11:38

Newsroom eleftherostypos.gr

Με εκείνον τον ανασχηματισμό τι θα γίνει; Οχι τίποτα άλλο αλλά είναι διαβολικά βολικό να είναι κάποιος υποψήφιος δήμαρχος και ταυτόχρονα υπουργός.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Οπερ σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιεί τα κονδύλια του υπουργείου και να τα συνδέει επικοινωνιακά με το όνομά του, και ταυτόχρονα να χρησιμοποιεί τα εργαλεία του ίδιου κρατικού φορέα για να απαντά με την ιδιότητα του υποψηφίου. Ας πάρουμε για παράδειγμα την κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία είναι δύο σε ένα: Και υφυπουργός και υποψήφια δήμαρχος και μάλιστα στην περιοχή την οποία καλύπτει το υπουργείο της. Πιο βολικό δεν γίνεται.

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στην αρχική σελίδα του σάιτ του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τη δύναμη που προσφέρει το υπουργείο στην κ. Νοτοπούλου. Το πρώτο δελτίο τύπου τιτλοφορείται ως «Απάντηση της ΥΜΑΘ σε δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης», το δεύτερο είναι η απάντησή της στις επικρίσεις που δέχθηκε για το μοίρασμα των… πεντοχίλιαρων σε νεανικές δράσεις 43 συλλόγων και φορέων της Β. Ελλάδας, το τρίτο είναι η συνέντευξη που έδωσε ως ΥΜΑΘ και ως υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον Real Θεσσαλονίκης, το τέταρτο είναι η θριαμβευτική ανακοίνωση πως «το ΥΜΑΘ στηρίζει τους νέους», το πέμπτο είναι και πάλι συνέντευξή της στην εφημερίδα Τύπος της Θεσσαλονίκης και το έκτο είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Νεανικές Δράσεις. Δηλαδή έξι στα έξι.

Εννοείται πως όλες αυτές οι ανακοινώσεις και συνεντεύξεις είναι στην ουσία μια τσάμπα προεκλογική καμπάνια και μάλιστα από θέση ισχύος. Πόσο πολιτικά δίκαιο είναι αυτό έναντι των συνυποψηφίων της; Υποτίθεται ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει προς το τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε η ίδια. Ομως η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της από τα πρωθυπουργικά χείλη έγινε στις 14 Δεκεμβρίου. Δηλαδή έχουν περάσει ήδη δύο μήνες και συνεχίζει. Οπως καταλαβαίνουμε, οι υποψήφιοι πολλών ταχυτήτων είναι το νέο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, όπως λέει και η ίδια σε ένα από τα δελτία τύπου στα οποία απαντά ως υφυπουργός και ως υποψήφια δήμαρχος, «εντέλει, ο καθένας μας κρίνεται από το έργο του και από τη διαφάνεια των διαδικασιών που ακολουθεί».

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap