Όχι άλλο «νέο», τώρα χρειάζεται σοβαρότητα

10/02/19 • 15:10 | UPD 10/02/19 • 15:10

Αυτό λοιπόν ήταν το «νέο» που θα άλλαζε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη;

Πάνος Αμυράς
  • Save
Γράφει ο Πάνος Αμυράς

Οταν υποσχόταν ο κ. Τσίπρας ότι θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, μήπως εννοούσε τα μαγειρέματα που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες στη Βουλή και στο Μαξίμου; Οταν δεσμευόταν για κατάργηση της λιτότητας, μήπως είχε στο μυαλό του τη φορολογική εξόντωση πολιτών και επιχειρήσεων;

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ «παρωδία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι για γέλια. Θα πληρωθεί ακριβά από τον ελληνικό λαό και δυστυχώς ο λογαριασμός θα εξοφληθεί και μετά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα από την εξουσία.

ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ περίπου 100 μέρες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και πιθανότατα και τις εθνικές. Σε αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να μειώσει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Θα μοιράσει χρήμα, τα «πεντοχίλιαρα» της Νοτοπούλου ήταν μόνο η αρχή, θα υποσχεθεί προσλήψεις και αργομισθίες, θα συκοφαντήσει την αντιπολίτευση και θα μεθοδεύσει πολιτικές διώξεις, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να περιορίσει τη νίκη της Ν.Δ.

ΟΜΩΣ, ΑΚΟΜΗ και στο Μαξίμου γνωρίζουν από τώρα ότι θα χάσουν πανηγυρικά. Αλλωστε όποιος προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία, με κάθε μέσο, όπως είναι το δόγμα που έχει κυριαρχήσει στο σκληρό πυρήνα συνεργατών του πρωθυπουργού, το μόνο που καταφέρνει τελικά είναι να πέσει με μεγαλύτερο κρότο.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ κονιορτοποιεί την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες έχουν βγάλει την ετυμηγορία τους για τη σημερινή κυβέρνηση και περιμένουν τη στιγμή της κάλπης. Για αυτό και όλοι στο Μαξίμου προσπαθούν να τρενάρουν τις κάλπες φτάνοντας σε σημεία πολιτικού εξευτελισμού με τους πρόθυμους βουλευτές και τις επιστολές με τα προκαταβολικά «ναι».

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ, αν συνέβαιναν αυτά που βιώνουμε τώρα στο Κοινοβούλιο επί «Σαμαροβενιζέλων», τι θα γινόταν από τον κ. Τσίπρα αλλά και από τον μέχρι πρόσφατα συνοδοιπόρο του Καμμένο. Θα είχαν κατεβάσει στους δρόμους τον κόσμο για να αντισταθούν όλοι κατά του «πραξικοπήματος». Τώρα απλώς κάθονται αναπαυτικά στις καρέκλες της εξουσίας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ όμως δεν αργεί, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν χρειάζεται να ασχοληθεί πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες περιμένουν άλλα πράγματα από την επόμενη κυβέρνηση. Αρχικώς, να πρυτανεύσουν το μέτρο και η σοβαρότητα, στοιχεία που έχουν χαθεί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να εφαρμοσθεί μία νέα πολιτική ώστε τα πλεονάσματα να είναι αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης και όχι της υπερφορολόγησης, που δεν αφήνει κανένα βιώσιμο δημοσιονομικό αποτύπωμα. Να επιστρέψουν αξίες και έννοιες, που κατασυκοφαντήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως η αξιοκρατία, η αριστεία, η πρόοδος, το επιχειρείν, η δημόσια ασφάλεια. Να μπει φρένο στην οπισθοδρόμηση και στον απέραντο κρατισμό, που αποτέλεσαν τις αιτίες της πτώχευσης.

Η ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει αποφύγει τον κίνδυνο, αντιθέτως εμφανίζει σημάδια υποτροπής της κρίσης. Οι τράπεζες βρίσκονται σε οριακό σημείο, το Δημόσιο είναι εκτός αγορών, οι επενδυτές δεν έρχονται και η οικονομία χάνει διαρκώς τους αναπτυξιακούς στόχους. Οπως φαίνεται, ο κ. Μητσοτάκης θα κρατήσει στα χέρια του το τελευταίο χαρτί για την αναγκαία ανασυγκρότηση της χώρας. Ας αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτό και ας αφήσει τον Τσίπρα να μαγειρεύει πλειοψηφίες με πρόθυμους βουλευτές που απωθούν την κοινωνία και τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει η πραγματική πολιτική αλλαγή στον τόπο μας.

Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής