Η παρακμή και το τέλος της περιόδου Τσίπρα

10/02/19 • 14:47 | UPD 10/02/19 • 14:47

Τα τραγελαφικά γεγονότα που παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες στη Βουλή και το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι τα σημάδια του τέλους της περιόδου διακυβέρνησης Τσίπρα.

Η Ιστορία δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ιδίως σε όσους μεταχειρίζονται ψεύδη και πολιτικές συναλλαγές προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία και να παραμείνουν σε αυτήν.

Η ΠΤΩΣΗ από το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκκωφαντική. Αυτό συνάγεται και από τα τελευταία επεισόδια μετά τη διάρρηξη των σχέσεων με τον βολικό επί τέσσερα χρόνια κυβερνητικό συνεταίρο Π. Καμμένο που ήδη παρακολουθήσαμε.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ξεκάθαρα και από τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου με τις δηλώσεις στήριξης – μετανοίας των έξι πρόθυμων βουλευτών που έδωσαν «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση, δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι θα ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΟΜΩΣ, απέναντι σε αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις, οι πολίτες βλέπουν ότι υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση. Τις ημέρες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα παρασκηνιακά μαγειρέματα για το αν θα διατηρήσει ο κ. Καμμένος την Κοινοβουλευτική Ομάδα του και το αν θα παραχωρήσει την έδρα του ο κ. Παπαχριστόπουλος, γινόταν συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης, παρουσίαζε στους Ευρωπαίους συνοδοιπόρους του το σχέδιό του για την Ελλάδα τού αύριο.

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ότι η επόμενη κυβέρνηση θα βρει κυριολεκτικά συντρίμμια. Στην οικονομία, όπου ο Αλ. Τσίπρας έχει αναλάβει πολυετείς δεσμεύσεις για μέτρα λιτότητας και υψηλά πλεονάσματα. Στη δημόσια διοίκηση, όπου η κομματικοποίηση είναι ο κανόνας από τους ΣΥΡΙΖΟφρουρούς. Στην Υγεία, όπου τα νοσοκομεία λειτουργούν μόνο χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών. Και στην Παιδεία, όπου το επίπεδο γνώσης διαρκώς υποβαθμίζεται.

ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ελπίδα εάν έλθει μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα αλλάξει την οικονομική πολιτική, θα μπορέσει να εγκαταστήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και όχι υποταγής όπως συνέβη με την κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015.

Η ΕΛΛΑΔΑ χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση. Και αυτό έχει γίνει συνείδηση στη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, που θα δώσει την απάντησή του στις κάλπες. Η παρακμή που βλέπουν οι πολίτες, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, είναι σύμπτωμα ενός καθεστώτος που καταρρέει με πάταγο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής