Ο παραλογισμός πληρώνεται

09/02/19 • 15:33 | UPD 09/02/19 • 15:33

Η χώρα κινείται πλέον στη σφαίρα του παραλογισμού. Η κυβέρνηση έχει γαντζωθεί στην εξουσία με 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους έξι πρόθυμους βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχουν δώσει «λευκή επιταγή» στον κ. Τσίπρα, δηλώνοντας εγγράφως εκ των προτέρων ότι θα ψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο που θα φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Είναι βέβαιο ότι η φαρσοκωμωδία αυτή θα έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει δημοσιονομικές δεσμεύσεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια και ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη στην περίπτωση μη εξόφλησης των δανείων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, έθεσε το ζήτημα των πλεονασμάτων προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για τη φορολογική ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και την άσκηση βιώσιμης αναπτυξιακής πολιτικής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και ο κ. Βέμπερ δεν αρνήθηκε την ανάγκη επανεξέτασης των δημοσιονομικών αυτών περιορισμών, δυσαρεστώντας το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο λειτουργεί πλέον ως μνημονιακότερο του Μνημονίου.

Επειδή όμως είναι δεδομένο ότι σύντομα θα λήξει αυτή η φαρσοκωμωδία που ζούμε με την κυβερνητική πλειοψηφία, είναι πολύ σημαντικό, την επομένη των εκλογών, να σχηματισθεί μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να διαπραγματευθεί σοβαρά με τους Ευρωπαίους εταίρους και να εφαρμόσει μια οικονομική πολιτική που δεν θα βασίζεται στην υπερφορολόγηση, αλλά θα προβλέπει μείωση του κρατισμού, της σπατάλης και τερματισμό της αδιαφάνειας.

Αυτόν τον παραλογισμό που ζούμε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους πρώην ή νυν, δανεικούς ή πρόθυμους, συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα, τον πληρώνουμε ήδη ακριβά ως χώρα και ως κοινωνία. Γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα με σύνεση και σοβαρότητα, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια νοσηρά φαινόμενα στο μέλλον.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου