Μόνον…ταν!

18/09/16 • 17:34 | UPD 18/09/16 • 17:36

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν ξέρω το περιεχόμενο της ομιλίας του αρχηγού της Ν.Δ. στη ΔΕΘ. Δεν ξέρω πώς θα απαντήσει στις ερωτήσεις των συναδέλφων ή της κυρίας Τσικρίκα, αν πρόκειται να της δώσει πίσω τη δουλειά της στον τηλεοπτικό σταθμό όπου σήμερα ρίχνει «μαύρο» ο Αλέξης Τσίπρας.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ελπίζω ότι οι συνάδελφοι θα επεκτείνουν την ερώτησή τους, τώρα που ο Κατρούγκαλος κατήργησε και το Αγγελιόσημο -που είχε δοθεί ως υποκατάστατο του Λαχείου Συντακτών- κλείνοντας το Ταμείο των δημοσιογράφων μαζί και την περίθαλψή τους, που πλήρωσαν εξ ιδίων, όλα τα χρόνια της εργασίας τους, τόσο ακριβά.

Ο Κατρούγκαλος εκπλήρωσε το χατίρι των εκδοτών, ιδίως των καναλαρχών, που όλα τα χρόνια απαιτούσαν από όλες τις κυβερνήσεις την κατάργηση του Αγγελιόσημου. Και το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκδικητικά, επειδή έχει ανάψει ο πόλεμος στα ΜΜΕ. Τώρα, και οι πλέον αφελείς κατάλαβαν ότι το πρόβλημα δεν ήταν η διευθέτηση και η δήθεν νομιμοποίηση των… νόμιμων αδειών αλλά ο έλεγχος της ενημέρωσης.

Κατάλαβαν ακόμη ότι αν πετύχει το εγχείρημα Παππά -και μάλιστα με τις ευλογίες του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ζήτησε ο Τσίπρας-, θα ανοίξει η όρεξη του Μαξίμου για να «καταπιεί» και sites και blogs και όλα «τα αντιδραστικά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλίμονο, το κατάφερε ο Ερντογάν και δεν μπορεί να το καταφέρει ένα Μαξίμου;

Δεν ξέρω, επίσης, τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσφυγικό, βόμβα απασφαλισμένη στα πλευρά της Ελλάδας. Σήμερα, οι πρόσφυγες -και οι λαθρομετανάστες- ξεπερνούν το όριο των 60.000. Δύσκολα το αντέχει αυτό η Ελλάδα. Ωστόσο, όλοι ξέρουν ότι αν φτάσουν τους 70.000, τότε η έκρηξη είναι εδώ με όλα της τα παρεπόμενα. Τότε καμία Τασία δεν θα τους λιάζει στην Ομόνοια, να τους εξαφανίσει ούτε τα γεμιστά της μαγείρισσας-υφυπουργού θα είναι αρκετά για να τους ταΐσει.

Θα δούμε καταστάσεις ροκ, όπως στις ταινίες τρόμου, με ρημαγμένες και εγκαταλελειμμένες πολιτείες και τρωγλοδύτες. Επομένως, επειδή η δημοκρατία κρατιέται χέρι χέρι με την ασφάλεια του πολίτη, περιμένουμε από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ξεκάθαρες κουβέντες.

Η Υγεία, που κακοποιείται από τη βαρβαρότητα Πολάκη, είναι θέμα που δεν μπορεί να παραλειφθεί. Και για την Παιδεία, που ο αιώνιος φοιτητής Φίλης μεταποίησε σε μερική απασχόληση, οι πολίτες περιμένουν προτάσεις και όχι υποσχέσεις. Για την εξωτερική πολιτική, όταν ο οι εμπλοκές με την Τουρκία είναι εδώ, θέσεις μεσοβέζικες δεν χωρούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με καταλαβαίνει…

Αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι η οικονομία. Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε την ψήφο του πολίτη μέσα από την τσέπη του, υποσχόμενος ότι θα της έβαζε λεφτά που θα έπαιρνε από τους πλούσιους. Σήμερα, οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι από τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των φτωχών και οι φτωχοί χάνουν ακόμη και τα αναγκαία της επιβίωσης.

Η παρουσία του Κυριάκου στη ΔΕΘ για τους πολίτες είναι μόνο «ταν» και δεν υπάρχει… επί τας. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μάς έκανε να θυμηθούμε τις Σπαρτιάτισσες, που έλεγαν στους γιους τους, όταν πήγαιναν στον πόλεμο: Σε προσμένω μ’ αυτή την ασπίδα νικητή. Καμία άλλη προσδοκία δεν μας έμεινε.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής