Ο καλός φίλος της Μέρκελ

11/01/19 • 08:41 | UPD 11/01/19 • 08:41

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Τα ίδια ψέματα που έλεγε τότε ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί και σήμερα, ισχυριζόμενος ότι επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε μεταρρυθμίσεις και μείωση της ανεργίας

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας καλούσε την καγκελάριο της Γερμανίας να φύγει, με το γνωστό σύνθημα «Go back μαντάμ Μέρκελ».

Και χθες την υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες στο Μέγαρο Μαξίμου, ξεχνώντας τα όσα έλεγε τότε για τους «μερκελιστές» πολιτικούς και τους «αιμοσταγείς» δανειστές.

Σε όλο αυτό το διάστημα η κ. Μέρκελ πέτυχε πλήρως τους σκοπούς της έχοντας ως συνομιλητή της τον κ. Τσίπρα. Ας μην ξεχνάμε ότι με αφορμή την τυχοδιωκτική διαπραγμάτευση των Τσίπρα – Βαρουφάκη το καλοκαίρι του 2015 οι δανειστές επέβαλαν όλους τους όρους τους στην ετοιμόρροπη τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Οι επιθυμίες του κ. Σόιμπλε για υποθήκευση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού κράτους για 99 χρόνια έγιναν πράξη με νομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης. Επιβλήθηκαν σκληρά μέτρα κατά του ελληνικού λαού με υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ρύθμιση στο δημόσιο χρέος, το οποίο, αντί να «κουρευτεί», αυξήθηκε.

Ακόμα και σε ένα ευαίσθητο εθνικό μας θέμα, η Γερμανία ήταν αυτή που πέρασε το σχέδιό της με την περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών Τσίπρα – Ζάεφ, με την οποία παραχωρήσαμε γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς. Συμφωνία για την οποία η κ. Μέρκελ εξέφρασε χθες την ευγνωμοσύνη της στον κ. Τσίπρα.

Το «Go back μαντάμ Μέρκελ» το καλοκαίρι του 2015 μετατράπηκε στο «Please come back», όπως άλλωστε αποκάλυψε στο βιβλίο του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στον οποίο είχε τηλεφωνήσει ο κ. Τσίπρας προκειμένου να πείσει τη Γερμανίδα καγκελάριο να επιστρέψει στο τραπέζι των συζητήσεων.
Τα ίδια ψέματα που έλεγε τότε ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί και σήμερα, ισχυριζόμενος ότι επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε μεταρρυθμίσεις και μείωση της ανεργίας, όταν η αλήθεια είναι πως ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στους φόρους.

Δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια, όπως λέει το αφήγημα του Αλ. Τσίπρα, αλλά τελείωσε η χρηματοδότηση της χώρας, η οποία, έχοντας δανειστεί προκαταβολικά για τις ανάγκες της, βρίσκεται τώρα εκτός αγορών και με τα μόνιμα μέτρα λιτότητας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου