Η διαφορά πολιτικού πολιτισμού

15/12/18 • 17:13 | UPD 15/12/18 • 17:32

Μιλά για διχασμό ο πρωθυπουργός που πήγε στην Ευρώπη να δυσφημίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να δείξει ξανά πόσο καλό παιδί είναι και πόσο υπάκουος.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στην Θεσσαλονίκη σε ένα θλιβερά μισοάδειο Παλαί Ντε Σπορ την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυττε την έναρξη του 12ου συνεδρίου του κόμματός του. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει…

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης υπήρχε ένας άγραφος κανόνας ευγένειας τον οποίον τηρούσαν όλοι ανεξαιρέτως. Όταν ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα είχε συνέδριο ή ο πρόεδρός έδινε ομιλία, ο αντίπαλος δεν προγραμμάτιζε κάποια εκδήλωση. Αυτά τελείωσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δίχως να σέβεται τίποτα και χωρίς να κρατά τα προσχήματα μιλά επανειλημμένα όταν δίνει μία ομιλία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτήν την φορά όμως, πήρε αυτό που του άξιζε.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος πήγε να μιλήσει στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και δεν κατάφερε να γεμίσει το γήπεδο που τον φιλοξένησε. Ο Τσίπρας, το παιδί της αλλαγής και του νέου, δεν μπόρεσε να καλύψει μερικές χιλιάδες θέσεις σε μία πόλη ενός εκατομμυρίου. Επειδή την ήξεραν, όμως, την κατάσταση φρόντισαν -ανεπιτυχώς- να καλύψουν με πούλμαν τα άδεια καθίσματα.

Από εκεί και έπειτα, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη να μιλήσει για την Δημοκρατία και την Αλληλεγγύη, κραυγάζοντας για προδότες, χρεοκοπημένους, διαπλεκόμενους και νεοναζί. Για άλλη μία φορά προσπάθησε να πολώσει τους ΣΥΡΙΖΑίους που τον άκουγαν με φράσεις και λέξεις που διχάζουν την κοινωνία. Και φυσικά κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για όλα τα δεινά του κόσμου…

«Δεν ήρθε το 4ο Μνημόνιο. Τους έμεινε ο διχασμός του λαού μας σε εθνικόφρονες και προδότες», είπε ο πρωθυπουργός μίας κυβέρνησης που έριζε ένα εκατομμύρια διαδηλωτών που βγήκαν στα συλλαλητήρια ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών. Μιλά για διχασμό ο πρωθυπουργός που πήγε στην Ευρώπη να δυσφημίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να δείξει ξανά πόσο καλό παιδί είναι και πόσο υπάκουος.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του μίλησε για ενότητα, κάλεσε κόσμο εκτός του παραδοσιακού στρατοπέδου της κεντροδεξιάς παράταξης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας και απέφυγε να μπει στο γήπεδο του διχασμού και της παροχολογίας.

Όπως είπε μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους την δεύτερη μέρα του συνεδρίου της ΝΔ, οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν θετικό λόγο και όχι για τον Τσίπρα.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Ακολούθησέ τον στο Facebook

Copy link
Powered by Social Snap