Ο ρατσισμός του Ράμα…

10/11/18 • 15:42 | UPD 10/11/18 • 15:42

Δεν περιμένει κανείς από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, περιβαλλόμενο από υπουργούς που κατηγορούνται για εμπορία ναρκωτικών, για μια σπάταλη και πολυτελή διαβίωση -με τον αλβανικό λαό σε μόνιμη στέρηση- να έχει το ήθος του πεπαιδευμένου από… την «Αντιγόνη».

  • Save
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο ευρωπαϊκός πολιτικός πολιτισμός, στον οποίο τόσον διακαώς ο Ράμα επιθυμεί η χώρα του να ενταχθεί, επιβάλλει την αιδήμονα σιωπή, ιδίως μετά τη δήλωσή του «Σκοτώσαμε έναν τρελό»! Ο πρώτος πληθυντικός τον πρόδωσε. Με εντολή του εκτελέστηκε ο ομογενής, επειδή σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία. Ηταν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του.

Ομως, ο Ράμα έχασε και την όποια ανθρωπιά του: «Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών». Το κράτος του κράτησε όμηρο δέκα μέρες το σώμα του Κατσίφα. Δεν το παρέδιδε στους γονείς και στους ομογενείς, να τον θάψουν με τρόπο ορθόδοξο και ελληνικό. Αυτός είναι ο προβοκάτορας και όχι οι παριστάμενοι στην κηδεία, όταν ανήμερα της εθνικής εορτής της ομογένειας έδωσε εντολή να εκτελεστεί, αντί να συλληφθεί, ο Κατσίφας.

Ποιος ντρόπιασε την Αλβανία περισσότερο από τον Ράμα; Δεν επέτρεψε στον ιατροδικαστή να εξετάσει το νεκρό. Εδωσε εντολή να αλλοιωθούν οι συνθήκες της εκτέλεσής του. Αλλά, με ανήκουστες ύβρεις, εις μάτην, επιχειρεί να κλείσει το θέμα. Μπορεί ο Τσίπρας να κάνει τον… «Αλβανό», οι Ελληνες όχι.

Στα χείλη το Ράμα οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί για τους Βορειοηπειρώτες «βρωμερές υπάρξεις», «ύαινες, κοράκια, γαϊδούρια και γουρούνια» αποδεικνύουν το ήθος του. Οι Βορειοηπειρώτες τηρούν τις πατροπαράδοτες παραδόσεις τους. Και οι «βρομερές υπάρξεις» δεν θα φοβηθούν κανέναν Ράμα που παραβιάζει το Σύνταγμα της Αλβανίας και βρίζει τη χριστιανική ταφή του ομογενή.

Οι δηλώσεις του για την ελληνική σημαία είναι ψεύτικες. Για αυτή τη σημαία που υψώθηκε στους Βουλιαριάτες δολοφόνησε τον Κατσίφα. Ποιος είναι η ντροπή της Αλβανίας περισσότερο από τον ίδιο; Ας ετοιμάζει την απολογία της Αλβανίας ενώπιον των δικαστών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο οποίο θα προσφύγει η οικογένεια του νεκρού.

Οσο για την ανιστόρητη δήλωσή του ότι οι Ελληνες «βρήκαν στέγη» στην Αλβανία, δεν ξαφνιάζει. Ούτε καν ως απειλή. Ο ρατσισμός τραβάει τον Ράμα από το μανίκι…

Οι Ελληνες ζούσαν στη Βόρεια Ηπειρο πολύ πριν οι Αλβανοί κατεβούν, φύλα νομάδων, να την κατοικήσουν. Αψευδείς μάρτυρες τα διάσπαρτα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Oι Ιλλυριοί δεν έχουν σχέση με τους Αλβανούς.
Ο Ράμα να σπεύσει να ζητήσει συγγνώμη για το χυδαίο λεξιλόγιό του με το οποίο πρόσβαλε Ελλάδα και Ελληνες. Είναι αυτοί που δίνουν στέγη στους Αλβανούς. Τους σέβονται, τους περιθάλπουν όπως καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης.

Αλήθεια, μετά τον οχετό των δηλώσεών του, ο Αλβανός πρωθυπουργός πού τοποθετηθεί τη «φιλία» του με την Ελλάδα;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου