Δεν τον πιστεύει κανείς

10/11/18 • 15:20 | UPD 10/11/18 • 15:20

Στην πολιτική μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό, σύμφωνα με τη ρήση του Αβραάμ Λίνκολν. Αλλά ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί να πετύχει το ακατόρθωτο. Να κοροϊδεύει δηλαδή τους πάντες για πάντα.

Ενθυμούμενος τον εαυτό του ως αντιπολίτευση το 2014, ο κ. Τσίπρας επαναφέρει, με άλλο τρόπο, το χαρτί της παροχολογίας, εν όψει εκλογών, βλέποντας τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και την απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία που προηγείται να έχει παγιωθεί σε διψήφιες διαφορές στην πρόθεση ψήφου.

Προσπαθεί λοιπόν ο πρωθυπουργός να πείσει τους πολίτες να τον ξαναψηφίσουν, μοιράζοντας υποσχέσεις για κοινωνικά μερίσματα, χορήγηση αναδρομικών σε ειδικά μισθολόγια και, βεβαίως, χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Μόνο που ό,τι και να κάνει δεν τον πιστεύει πια κανείς. Οι πολίτες διαπίστωσαν με τον πλέον επώδυνο τρόπο πως εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα που τους υποσχόταν σκίσιμο των Μνημονίων και υπέγραψε ο ίδιος άλλα δύο πολύ βαρύτερα από τα προηγούμενα. Που έταζε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τον αύξησε κιόλας. Που καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει και διατυμπάνιζε το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» για να φθάσουμε σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, τόσους που ουδέποτε στο παρελθόν είχαν γίνει.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Υγεία έχει επιδεινωθεί, η Παιδεία υποβαθμίζεται διαρκώς, η δημόσια ασφάλεια είναι ανύπαρκτη και οι πολίτες τρέμουν από την έξαρση της εγκληματικότητας του δρόμου και την εισβολή κακοποιών στα σπίτια. Η δημόσια διοίκηση υπολειτουργεί, επενδύσεις δεν γίνονται, δουλειές δεν υπάρχουν και το μόνο που γίνεται είναι η υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τη συντήρηση του κομματικού, πελατειακού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι πολίτες δεν μπορούν να πιστέψουν πλέον τον κ. Τσίπρα και για αυτό είναι βέβαιο ότι θα του δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη.

Copy link
Powered by Social Snap