Από τις αυταπάτες στην εξαπάτηση

09/11/18 • 12:02 | UPD 09/11/18 • 12:02

Από όλες τις τελευταίες κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου έχει γίνει σαφής η πρόθεση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε παροχολογία εν όψει των εκλογών, μήπως και καταφέρει να κερδίσει μερικές ψήφους και να περιορίσει κάπως τη συντριπτική δημοσκοπική διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου με διψήφιες διαφορές.

Οπως και το 2014, που ως αντιπολίτευση μοίραζε υποσχέσεις για παροχές με το περιώνυμο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έσκιζε τα Μνημόνια και καταργούσε τη λιτότητα με ένα νόμο και ένα άρθρο, παραπλανώντας τους ψηφοφόρους για να ανέλθει στην εξουσία, έτσι και τώρα ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί και πάλι να κοροϊδέψει τον κόσμο με το αφήγημα της καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο, στο οποίο ο ίδιος έβαλε τη χώρα, υπογράφοντας βαριές δεσμεύσεις για τις επόμενες δεκαετίες με λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας και θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα.
Ακόμα και αν υποθετικά δεχθούμε, για την οικονομία του συλλογισμού, ότι τότε επρόκειτο πράγματι για αυταπάτες, όπως τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε εκ των υστέρων, επειδή δεν γνώριζε, οι σημερινές εξαγγελίες συνιστούν καθαρή εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Και όπως ο στενός συνεργάτης του στην πρώτη θητεία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρουφάκης αποκάλυψε πως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας του είχε εκμυστηρευτεί ότι ήξερε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν ανεφάρμοστο, έτσι και σήμερα η πραγματικότητα είναι αυτή που διαψεύδει τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας δίνει λοιπόν και πάλι νέες υποσχέσεις, βαφτίζονατς ως παροχές ακόμα και τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά, όπως έκανε άλλωστε και πέρυσι με την επιδότηση της ΔΕΗ και την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων από εισφορές. Γνωρίζει όμως πολύ καλά πλέον ότι έχει υπογράψει τα πάντα, ότι η λιτότητα παραμένει, η οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα και ότι τα δύσκολα βρίσκονται ακόμα μπροστά μας.

Είναι φανερό ότι από τις περιβόητες αυταπάτες, ο κ. Τσίπρας, αντί για την καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, έχει περάσει στην καθαρή εξαπάτηση.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap