Αδιαφορούν για την καθημερινότητα

08/11/18 • 12:21 | UPD 08/11/18 • 12:21

Με τις τελευταίες πρωτοβουλίες που ανέλαβε σε θέματα όπως οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση και οι σχέσεις του κράτους με την Εκκλησία είναι φανερό ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να μετατοπίσει την πολιτική ατζέντα στα ζητήματα της λεγόμενης υψηλής πολιτικής.

Και αυτό, την ώρα που τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών διαρκώς επιδεινώνονται, και μάλιστα συχνά με δραματικό τρόπο, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Το επίπεδο των συγκοινωνιών έχει χειροτερέψει πολύ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόλος των λεωφορείων και οι διαθέσιμοι συρμοί του μετρό μειώνονται λόγω έλλειψης συντήρησης, τα δρομολόγια ολοένα και αραιώνουν και το τελευταίο κρούσμα ήταν η αυθαίρετη απόφαση να κοπεί η απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο, καλώντας τον κόσμο σε μετεπιβίβαση προκειμένου να εξυπηρετηθεί και προκαλώντας ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου για χιλιάδες επιβάτες και τουρίστες που χάνουν τις πτήσεις τους.

Στο τέλος του έτους εξάλλου λήγει και το καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών από το νόμο Κατσέλη. Και από εκεί που ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιούσε το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» για να κερδίσει ψήφους, δίνει τώρα το σήμα για εντατικοποίηση των πλειστηριασμών και περιορισμό του εύρους προστασίας της πρώτης κατοικίας επειδή ήταν προϊόν κρίσης. Με κλειστές όμως τις τράπεζες ως προς τις χορηγήσεις και την έλλειψη ρευστότητας είναι φανερό ότι η κρίση συνεχίζεται.
Ακόμα ένα παράδειγμα επιδείνωσης της καθημερινότητας των πολιτών είναι το ζήτημα της θέρμανσης. Μπορεί η καλοκαιρία να συνεχίζεται προς το παρόν, αλλά ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος. Για αυτό και η κυβέρνηση φρόντισε ώστε να περιορίσει τους δικαιούχους για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, την ώρα που η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα ύψη.

Αν σε αυτά προσθέσουμε τη μείωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με την έξαρση της εγκληματικότητας, τις ληστείες, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και την αύξηση της βίας, που δεν αντιμετωπίζονται από τις αστυνομικές αρχές λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην επιδείνωση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου