Αναξιόπιστοι μέχρι τέλους

04/11/18 • 14:27 | UPD 04/11/18 • 14:27

Ο πρωθυπουργός έχει βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Δεν τον πιστεύει πλέον κανείς εντός και εκτός συνόρων. Αυτή η έλλειψη αξιοπιστίας του κ. Τσίπρα πλήττει όμως ευθέως την οικονομία και συνολικά τη χώρα.

ΒΕΒΑΙΩΣ, η ειλικρίνεια δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο του κ. Τσίπρα. Με ψεύτικες υποσχέσεις ανέβηκε στην εξουσία, με ψέματα διατηρήθηκε σε αυτήν, την ίδια τακτική ακολουθεί και σήμερα που βρίσκεται στο τέλος της θητείας του.

ΣΚΙΣΙΜΟ Μνημονίων, παράλληλο πρόγραμμα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κίνημα «Δεν πληρώνω», κανένα νέο μέτρο και αντίμετρα είναι μερικά από όσα έχουν ακουστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τα οποία, όπως αποδείχθηκε, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η ΕΛΛΑΔΑ είναι σε σαφή τροχιά απόκλισης από την υπόλοιπη Ευρώπη. Υποχωρεί στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, ενώ βρίσκεται εκτός αγορών και, επιπλέον, το χειρότερο είναι ότι δεν έχει καμία επαφή με την επενδυτική κοινότητα.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ εξακολουθούν να καταρρέουν, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το πώς θα ενισχύσει το σπάταλο, κομματικό κράτος, που αποτελεί και το τελευταίο σωσίβιο του ΣΥΡΙΖΑ στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να διασωθεί εκλογικά. Και οι πολίτες, που έπεσαν θύματα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα, μόλις προχθές πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον αύξησε, και μάλιστα στις λαϊκές γειτονιές.

ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ πολιτική, η έλλειψη αξιοπιστίας είναι ακόμα πιο καταστροφική. Οταν φθάνει στο σημείο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ράμα να αγνοεί την ελληνική κυβέρνηση και να βγάζει την ετυμηγορία του για το θάνατο του Ελληνα ομογενούς από πυρά Αλβανών αστυνομικών και όταν τα Σκόπια πανηγυρίζουν για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη διεθνή αναβάθμισή τους εις βάρος της Ελλάδας, όλα αυτά δείχνουν τη ζημιά που έχει υποστεί η χώρα στα εθνικά θέματα.

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύ τίμημα για όλους και ιδίως για τους οικονομικά ασθενέστερους. Και οι κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι, γιατί, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, ο πρωθυπουργός και η παρέα του Μαξίμου δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και να εκστομίσουν οποιοδήποτε ψέμα, προκειμένου να γαντζωθούν όσο μπορούν περισσότερο στην εξουσία και να περιορίσουν την επερχόμενη ήττα τους στις εκλογές.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αυτή είναι παντελώς αναξιόπιστη και αυτή τη φορά είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να το ξεχάσουν οι πολίτες, όταν θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής