Σε κίνδυνο μέχρι τις εκλογές

27/10/18 • 10:04 | UPD 27/10/18 • 10:04

Το διεθνές οικονομικό κλίμα επιδεινώνεται δραματικά και η χώρα μας έχει μείνει αθωράκιστη εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα σε όλους τους τομείς, από την οικονομία και την καθημερινότητα του πολίτη μέχρι τα εθνικά θέματα.

Η ΚΟΝΤΡΑ μεταξύ Ιταλίας – Κομισιόν έχει πάρει κωμικοτραγικές διαστάσεις. Κωμικές γιατί η αντιπαράθεση γίνεται για έλλειμμα 0,4% του ιταλικού ΑΕΠ, τραγικές γιατί δοκιμάζονται οι αντοχές της ευρωζώνης και υπάρχει κίνδυνος γενικής αποσταθεροποίησης.

ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, που δήθεν καταγγέλλουν την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη, δεν αντιλαμβάνονται ότι με την πρακτική των γραφειοκρατών ουσιαστικά θρέφουν πολιτικές τύπου Σαλβίνι.

Το διαπιστώσαμε με το χειρότερο τρόπο στην Ελλάδα, όταν στα τέλη του 2014 οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν να κλείσουν την τελευταία αξιολόγηση με την κυβέρνηση της Ν.Δ. επειδή έβλεπαν πολιτικές εξελίξεις.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ δεν βγήκαν χαμένοι από την απόφασή τους αυτή. Τα κέρδισαν όλα από την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα υψηλά πλεονάσματα και τις περικοπές των συντάξεων μέχρι το Υπερταμείο, μέσω του οποίου θα διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία, ακόμα και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

ΣΕ ΑΥΤΟ το πλαίσιο η Ελλάδα έχει μπει σε φάση γενικής παράλυσης. Στην οικονομία δεν κινείται απολύτως τίποτα. Κανένα επενδυτικό σχέδιο δεν προχωράει, ενώ επιχειρήσεις και νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα καθεστώς φορολογικής εξόντωσης.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ παρακολουθούν καθημερινά τους καβγάδες Κοτζιά – Καμμένου και τις «συντροφικές» απειλές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. για το ποιος και το πότε θα ρίξει την κυβέρνηση.

Η ΕΛΛΑΔΑ κινείται μεταξύ Σόρος και Γιάννου, αναζητώντας σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Η κυβέρνηση παλινδρομεί σε πρακτικές βγαλμένες από τη δεκαετία του 1980, με πελατειακό κράτος, προσλήψεις ημετέρων και τη λογική της καμένης γης για τον επόμενο.

ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ζητούμενο είναι να φύγουν οι έμποροι ναρκωτικών από τα πανεπιστήμια και να σταματήσουν οι επιδρομές αναρχικών σε δημόσια κτίρια και πρεσβείες, καταλαβαίνουμε σε ποιες συνθήκες γενικής απαξίωσης έχει βρεθεί η χώρα.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι οι εκλογές, οι οποίες όμως θα καθοριστούν από τις εξελίξεις στα Σκόπια ή καλύτερα από την επιμονή του διεθνούς παράγοντα για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ΜΑΡΤΙΟΣ φαντάζει μακριά, γιατί μέχρι τότε η κατάσταση στην οικονομία μπορεί να έχει πάρει ακόμα πιο επικίνδυνο δρόμο λόγω της εγχώριας ανικανότητας και της διεθνούς αναταραχής και ενώ το Μαξίμου ασχολείται μόνο με το πώς θα συκοφαντήσει και θα λασπολογήσει τη Ν.Δ. για να περιορίσει τη διαγραφόμενη εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής