Η ετυμηγορία δεν αλλάζει για τον Τσίπρα

27/10/18 • 10:05 | UPD 27/10/18 • 10:05

Όλα δείχνουν ότι στις 19 Μαΐου, μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα στηθούν και οι εθνικές κάλπες.

Πάνος Αμυράς
  • Save

Γράφει ο Πάνος Αμυράς

Η συνταγματική αναθεώρηση στη FYROM, υπό την ασφυκτική επιτήρηση του αμερικανικού παράγοντα, θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου και η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει έως τον Μάρτιο στο ελληνικό τερέν, όπου ο κ. Τσίπρας θα έχει να ακολουθήσει μόνο ένα δρόμο.

Να απομακρύνει τον Πάνο Καμμένο από την κυβέρνηση, να ψηφίσει τη συμφωνία με τη βοήθεια σκόρπιων βουλευτών από ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι και ανεξάρτητους και να παραμείνει στην εξουσία με την «ανοχή» των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέχρι την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για τον Μάιο.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο οδικός χάρτης του Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν μπορεί να αποφύγει την ήττα από τον Μητσοτάκη αλλά θα παλέψει με κάθε μέσο για να επιβιώσει πολιτικά την επόμενη μέρα. Εχει ήδη ναρκοθετήσει το τοπίο στην οικονομία δεσμεύοντας τη χώρα με αυστηρή λιτότητα, επώδυνα μέτρα και υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2022. Οι προοπτικές της οικονομίας δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, για να είμαστε ακριβείς, δεν ασχολείται κανείς για το πώς θα έρθουν επενδύσεις. Το μόνο που απασχολεί το Μαξίμου είναι το πώς θα μοιράσει «χρήμα» και επιδόματα για να συγκρατήσει τις εκλογικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τα δημοσιονομικά αποτελέσματα. «Το βάρος θα πέσει στον Μητσοτάκη» σκέπτονται στην κυβέρνηση πλάθοντας το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης. Για αυτό φορτώνουν το Δημόσιο με προσλήψεις, φουσκώνουν τις δημόσιες δαπάνες, αδιαφορούν για τη φορολογική εξόντωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, οι «στρατηγοί» του Μαξίμου θέλουν να πολώσουν το κλίμα επενδύοντας στη σκανδαλολογία και θέλοντας να στήσουν «πολιτικές αρένες». Εδώ και εβδομάδες προαναγγέλλουν φυλακίσεις και διαρρέουν ότι έρχονται ομοβροντίες διώξεων για την υπόθεση της Novartis.

Με αυτή τη λογική θέλησαν να συνδέσουν τον Γιάννο με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Παπαντωνίου δεν ανήκε ποτέ στη Νέα Δημοκρατία. Ως μαχητής του «σοσιαλισμού» και θεωρητικός του «εκσυγχρονισμού» βρισκόταν απέναντι στον Κώστα Καραμανλή και όμως το Μαξίμου, κατά μία περίεργη λογική, τον κατατάσσει στη «Δεξιά».

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, εκεί στην κυβέρνηση «πακετάρουν» μαζί ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, βάζουν την ταμπέλα «παλαιό σύστημα» και «ξεμπερδεύουν» με την προπαγάνδα.

Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά ήδη 4 χρόνια και δεν θυμόμαστε να έχει φέρει πολλούς νεωτερισμούς στη δημόσια ζωή. Και πώς άλλωστε να το καταφέρει, όταν παλαιά στελέχη του «βαθέος ΠΑΣΟΚ» τα τελευταία χρόνια ενισχύουν τις δυνάμεις του και έχουν καταλάβει ανώτερα αξιώματα σε υπουργεία και ΔΕΚΟ.

Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ του Γιάννου Παπαντωνίου έγινε με απόφαση της Δικαιοσύνης και δεν μπορεί το Μαξίμου να υποστηρίζει ότι είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλιών του, όπως και ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη το 2012 όχι με εντολή Παπαδήμου αλλά με απόφαση εισαγγελικών λειτουργών.

ΤΟ ΔΙΠΤΥΧΟ «σκάνδαλα και παροχές» δεν αρκεί στον Τσίπρα για να αποφύγει τη βαριά ήττα στις εκλογές. Οι πολίτες έχουν βγάλει ήδη την ετυμηγορία τους για την κυβέρνηση και θα την τιμωρήσουν στις κάλπες για την αποτυχία της στην οικονομία, την οπισθοδρόμηση σε Παιδεία και δημόσια ασφάλεια, την προσπάθεια χειραγώγησης των ανεξάρτητων αρχών αλλά και τον κυνισμό της στην άσκηση της εξουσίας…

*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής