…ένοχον ου ποιεί

26/10/18 • 13:22 | UPD 26/10/18 • 13:22

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, όπου οι Ελληνες ομόψυχα, ομόθυμα, ομόφωνα απάντησαν ΟΧΙ στην παράδοση της Ελλάδας στους φασίστες, ενδείκνυται για τον απολογισμό της αντεθνικής πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

  • Save
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της 15ης Οκτωβρίου αποκαλύφθηκαν οι υπουργοί που χειρίζονται τα μείζονα μυστικά κονδύλια του κράτους, ήτοι το υστέρημα του ελληνικού λαού, ότι ο ένας «βουτάει» μέσα, ο άλλος έχει λερωμένα χέρια. Και ο Σόρος πληρώνει για να εξαγοράζονται ξένοι. Υπήρξε διάψευση στα δημοσιεύματα; Οχι. Ο δε Σπίρτζης αποκάλυψε ότι είναι κωφός. Τα περί εντιμότητας των υπουργών απαιτούν αποδείξεις. Τις απαίτησε η αντιπολίτευση;

Οι Ρουβίκωνες εγκαταστάθηκαν στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Ανοιξαν γραφείο, ώστε οι φοιτητές να εγγράφονται στις κοόρτεις τους. Ανακοίνωσαν ότι όσες φορές εκβληθούν της Φιλοσοφικής, άλλες τόσες θα επιστρέψουν! Υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση προστατεύει τους Ρουβίκωνες; Δεν ανατρέχω στο παρελθόν, όπου ο Πρόεδρος της Βουλής απαίτησε τα οχήματα της Αμέσου Δράσεως να γίνουν ταξί για τη μεταφορά τους. Φτάνει ο Αϊνστάιν Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας που καλεί το ρωμαλέο κίνημα των φοιτητών να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Λοιπόν, τη Δευτέρα να καλέσει ο υπουργός Παπαγγελόπουλος τους δικαστές να στείλουν άκλαφτους όσους «συκοφαντούν» την εθνοσωτήρια κυβέρνηση. Την Τρίτη ο υπουργός Καμμένος να προσκαλέσει τις Ενοπλες Δυνάμεις να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Την Τετάρτη η υπουργός Γεροβασίλη να δώσει εντολή στους αστυνομικούς να προστατεύσουν το κράτος από τους αντιφρονούντες. Την Πέμπτη ο ΨΗΠΤΕ να επιβάλει στην ΕΡΤ την προβολή μόνον των λόγων που έχει εκφωνήσει ο μεγάλος τιμονιέρης.

Σενάριο καθεστωτικής παρεκτροπής; Ελπίζω ότι η αντιπολίτευση έχει εμπεδώσει τη διολίσθηση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προς λύσεις «ολιστικής εκκαθάρισης».

Είναι φανερό και στα πόμολα ότι η οικονομία είναι ωσεί νεκρά. Πού πηγές χρηματοδότησης; Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες παραδόθηκαν στους δανειστές. Το σύνολο των αποθεματικών τους συμποσούται σε κάτι λιγότερο από τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Διακόσια στοίχισε η διαπραγμάτευση των Τσίπρα-Βαρουφάκη.

Οι ξένοι δεν επενδύουν. Οι Ελληνες επιχειρηματίες μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, να έχουν πρόσβαση στον δανεισμό. Ο Τσίπρας καταχρεώνει τους πολίτες ώστε, αυξανόμενες οι οφειλές τους προς το κράτος, να δεσμεύει το Δημόσιο τις περιουσίες τους. Ως αμείλικτος Σκρουτζ, υπερφορολογεί το τελευταίο ευρώ αυξάνοντας τα θανατηφόρα πλεονάσματα. Ο λαός γονάτισε κάτω από την μπότα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. Η «καθαρή» έξοδος βρόμισε από τα απαγορευτικά επιτόκια. Η ανάπτυξη δεν περνά πια από δω. Μας γύρισε την πλάτη της, Δεκέμβρη 2014.

Η αντιπολίτευση σύμπασα να μην ανοίξει διάλογο με τον Χουντίνι της επικοινωνίας. Ηδη άρχισε η υλοποίηση του δόγματος Πολάκη. Τα σκάνδαλα του ηθικού αριστερού μειονεκτήματος απαιτούν ανένδοτο αγώνα, ώσπου να οδηγηθεί ο Τσίπρας στις κάλπες. Μετά θα έρθει ο λογαριασμός. Γιατί ένοχος ένοχον ου ποιεί.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου