Ο «Αϊνστάιν» εμπαίζει τους φτωχούς

24/10/18 • 11:52 | UPD 24/10/18 • 11:52

ΚΛΕΙΣΤΟ είναι σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μεγάλο πρόβλημα με την παρουσία τοξικομανών και τη διακίνηση ναρκωτικών που γίνεται απ’ έξω, δημιουργώντας φόβο στους φοιτητές να πάνε στο Πανεπιστήμιο ΤΟΥΣ.

  • Save
Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Η Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ έμεινε κλειστή για μία μέρα την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της κατάληψης της αίθουσας 516 από τον «Ρουβίκωνα». Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εκπέμπει SOS λόγω της εκτεταμένης ανομίας που επικρατεί στους χώρους του και σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται σε ανάλογη αντίδραση-λουκέτο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ψήφισμα της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου αποτελεί κόλαφο. «Η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους πέριξ του ΟΠΑ είναι τραγική. Τοξικοεξαρτημένα άτομα και έμποροι ναρκωτικών δρουν ανεξέλεγκτα ακόμα και με το φως του ήλιου, χωρίς την παρέμβαση της Αστυνομίας και με τις πανεπιστημιακές αρχές να ζητούν την απομάκρυνσή τους, αλλά να μην βρίσκουν ανταπόκριση», αναφέρει μεταξύ άλλων. Κι όμως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζοντας την «πολιτική Τόσκα», αδιαφορεί. Μόνο που πλέον αυτή η αδιαφορία αρχίζει να δημιουργεί εύλογες απορίες. Είναι άραγε μόνο η ανεκτικότητα στην παραβατικότητα, η οποία αποτελεί ιδεολογικό πρόταγμα της «αριστερής κυβέρνησης» ή μήπως υπάρχουν και συμφέροντα; Ποιος επωφελείται και πώς απ’ αυτό το ανεξέλεγκτο και δημόσιο εμπόριο ναρκωτικών, πέραν των εμπόρων;

ΚΑΙ ΤΟ υπουργείο Παιδείας; Εκεί που όπως μάθαμε από τον «σοβαρό» κ. Παπαδημούλη βρίσκεται ένας «Αϊνστάιν», τι κάνει; Νίπτει τας χείρας του και ξεχειλώνει συνειδητά την ήδη ξεχειλωμένη έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου. Το απέδειξε όταν ο «Ρουβίκωνας» ανακατέλαβε την αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής κι αυτός αντί μέσω των πρυτανικών αρχών να ενεργοποιήσει το νόμο, κάλεσε το…. ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα «να διεκδικήσει το χώρο του»! Και μία μέρα αργότερα, πίσω από ένα ακατάστατο γραφείο, δείγμα ακατάστατης σκέψης και συμπεριφοράς, το οποίο δεν είχε καν υπολογιστή εν έτει 2018, δέχθηκε την «επίσκεψη» έξαλλων φοιτητών που μπούκαραν στο γραφείο του. Μες σε καπνούς από τσιγάρα μ’ ένα δήθεν μειλίχιο και γεμάτο κατανόηση ύφος ανέχθηκε κάποιον ντουντουκοφόρο «Αλέξη του μέλλοντος» να του κουνά το δάκτυλο και να ασχημονεί. Δεν του πέρασε καν από το μυαλό, παρά το IQ Αϊνστάιν που διαθέτει, ότι μ’ αυτά που λέει και κάνει καθίσταται περίγελως σε οποιονδήποτε διαθέτει στοιχειώδη σοβαρότητα και βρίσκεται είτε εντός είτε εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ από το νου ότι από κοινού με τον πρωθυπουργό -ο οποίος έχει μεγάλες επιδόσεις και πλούσιο παρελθόν στις καταλήψεις- έχουν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε γιάφκες κουκουλοφόρων, σε παρασκευαστήρια μολότοφ, σε άσυλο συμμοριών και σε κέντρα επιχειρήσεων εμπόρων ναρκωτικών. Με αποτέλεσμα να οδηγούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ιστορικά χαμηλά. Τα πανεπιστήμια της δεκαετίας του ’80, που ήταν από τις πιο ταραγμένες περιόδους λόγω ενός πολύ πιο ρωμαλέου και υπαρκτού φοιτητικού κινήματος τότε, μοιάζουν με … Χάρβαρντ μπροστά στα σημερινά Πανεπιστήμια-ερείπια της ΠΦΑ.

Η ΕΥΘΥΝΗ είναι τεράστια και προσωποποιημένη. Η κυβέρνηση, στο όνομα της δήθεν «ισότητας» και ομνύοντας στον ταξικό ρεβανσισμό, ισοπεδώνει τα Πανεπιστήμια, υποβαθμίζει την εκπαίδευση, αποθεώνει τη λογική της ήσσονος προσπάθειας και ξεχαρβαλώνει την κοινωνία. Την ίδια στιγμή δίνει απίστευτο πλεονέκτημα στους έχοντες, οι οποίοι μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε καλά και σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τέτοιος κυνικός εμπαιγμός στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, που «κάνουν το σκατό τους παξιμάδι» για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να έχουν μια καλύτερη ζωή από τους ίδιους, δεν έχει υπάρξει ξανά. Και -ευτυχώς- πιθανώς δεν θα υπάρξει και στο μέλλον.

Δεν νοείται η παράδοση μικρότερης χώρας

Ερχεται κάποια στιγμή που ένας μεγεθυντικός φακός μπαίνει μπροστά απ’ οτιδήποτε κάνουν δημόσια πρόσωπα. Αξιωματούχοι που έχουν δώσει δικαιώματα. Ετσι και τώρα έχει έρθει η στιγμή που ένας μεγεθυντικός φακός δείχνει τον Α. Τσίπρα. Και τον δείχνει τη μια να άγεται από τον Π. Καμμένο, ο οποίος τον υποχρέωσε να διώξει τον Ν. Κοτζιά. Και την άλλη να φέρεται από τον μνησίκακο Ν. Κοτζιά, ο οποίος φεύγοντας από το ΥΠΕΞ φρόντισε να τον παγιδέψει σε μια εξαιρετικά ανώριμη κι επικίνδυνη πολιτική. Ο «νέος» ΥΠΕΞ προφανώς έχει πληροφορηθεί πια ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Είναι σαφές όμως ότι δεν έχει καταλάβει πού ακριβώς τον «έμπλεξε» ο Ν. Κοτζιάς παίρνοντας την «εκδίκησή» του. Το ότι τον παγίδεψε, έτσι ώστε αν επεκταθούν τα χωρικά ύδατα, αυτό να οφείλεται στην «πολιτική Κοτζιά» κι αν δεν επεκταθούν να φταίει ο «δειλός Τσίπρας», είναι το λιγότερο. Το περισσότερο και το πολύ επικίνδυνο για τη χώρα είναι ότι ο πρωθυπουργός, που πλέον είναι και ΥΠΕΞ, κολυμπάει σε άγνωστα στον ίδιο «βαθιά νερά». Ενας άνθρωπος ο οποίος προ ολίγων μηνών τηλεφωνούσε περιχαρής στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, για να τους ανακοινώσει ότι «πέτυχε» να… τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί τον Ζάεφ, με τη…«Δημοκρατία του Ιλιντεν», τώρα «παίζει» με την επέκταση των χωρικών υδάτων. Και «παίζει» εξίσου επικίνδυνα, όπως «έπαιξε» με την «περήφανη διαπραγμάτευση», μέχρι να παραδεχθεί ότι είχε αυταπάτες. Μόνο που εδώ οι αυταπάτες δεν οδηγούν απλώς σ’ ένα νέο Μνημόνιο. Μπορούν να οδηγήσουν σε ακραίες κι εύφλεκτες καταστάσεις. Οι οποίες κάποιες φορές μπορούν να οδηγήσουν και σε εθνικό ακρωτηριασμό. Ας το πάρει αλλιώς λοιπόν όσο υπάρχει καιρός. Υποχρεούται να παραδώσει τη χώρα στο μέγεθος και την έκταση που την παρέλαβε.

Τι ξέρει ο Τζανακόπουλος;

Η γεμάτη σιγουριά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «θα έχουμε πλειοψηφία και χωρίς τον Καμμένο» προκαλεί πλήθος ερωτημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Κ. Παπακώστα διαθέτει 146 βουλευτές. Επαρκής αριθμός βουλευτών έχει καταστήσει σαφές ότι προτίθεται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ορισμένοι έχουν αποσαφηνίσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν ενδεχόμενη νέα πρόταση δυσπιστίας που μπορεί να καταθέσει εκ νέου η Ν.Δ. μετά τις 17 Δεκεμβρίου. Αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτής που έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα δεν έχει πει δημοσίως ότι προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πώς λοιπόν είναι τόσο σίγουρος ο κ. Τζανακόπουλος; Τι ξέρει που δεν είναι γνωστό; Υπάρχουν ήδη παρασκηνιακές συμφωνίες αποστασίας; Υπάρχουν εκβιασμοί ή εκμαυλισμοί; Τι ξέρει;
Προξενητής του ΣΥΡΙΖΑ;

Ραντεβού στο «Βυζαντινο» του Χίλτον είχαν χθες ο Ε. Αντώναρος με τον υπό διαγραφή-από τους ΑΝ.ΕΛ. Τ. Κουίκ. Οπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες η συζήτηση ήταν σε «πολύ εμπιστευτικό ύφος». Ο Τ. Κουίκ, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι εκτός ΑΝ.ΕΛ. Ο Ε. Αντώναρος -παρότι πριν από περίπου 2 μήνες πριν ξεσπάσει η κρίση ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου-συνέφαγε με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., είναι γνωστό ότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την Κ. Παπακώστα. Η οποία έχει πιάσει «υπουργικό στασίδι» στον ΣΥΡΙΖΑ κι όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της δεν προτίθεται να το αφήσει με τίποτα. Μήπως λοιπόν ο κ. Αντώναρος έχει αναλάβει ημιεπισήμως «προξενητής του ΣΥΡΙΖΑ»;

Απορίες

1. Υπάρχει περίπτωση να χάσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Γκλέτσος, τώρα που τον υποστηρίζει και η Παπακώστα;

2. Υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από το να επιρρίπτονται οι ευθύνες για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στον ΙΣΑ στους Πολάκη-Ξανθό;

Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου