31/08/16 • 06:33 | UPD 31/08/16 • 06:33

#Tags:

Καρτέλ στην τηλεόραση με θύματα τους εργαζόμενους

Το θέατρο που έστησε η κυβέρνηση στη Γραμματεία Τύπου με τους υποψήφιους καναλάρχες να προσέρχονται στο κτίριο ως νεοσύλλεκτοι στρατιώτες που θα κοιμηθούν στα ράντζα και δεν θα έχουν «έξοδο» μέχρι να τελειώσει η «ορκωμοσία» και πάρουν ένα από τα τέσσερα «αδειόχαρτα» εντάσσεται στην προσπάθεια του Μαξίμου να εμφανίσει τη διαδικασία αδιάβλητη και προς όφελος του λαού.

amyrasΓράφει ο Πάνος Αμυράς*

Με το φτηνό σκεπτικό του Μαξίμου οι πολίτες οι οποίοι καλούνται αυτές τις ημέρες να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ (τον οποίο θα καταργούσε ο Τσίπρας) θα αισθάνονται «ευτυχείς» βλέποντας μεγαλοκαναλάρχες και εφοπλιστές να προσέρχονται ταπεινά στο κτίριο της Γραμματείας. Η κυβερνητική προπαγάνδα χρησιμοποιεί το «θέαμα» για να καλύψει το έλλειμμα του άρτου.

Στην πράξη όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πανίσχυρο καρτέλ που θα χειραγωγεί τη διαφημιστική αγορά και θα έχει ρόλο σε μία αγορά που θα είναι κλειστή και πλήρως προστατευμένη για δέκα χρόνια. Πρόκειται για ένα μεγάλο δώρο στους τέσσερις επιχειρηματίες που θα πλειοδοτήσουν στη δημοπρασία.

Το εφεύρημα των τεσσάρων αδειών που χρησιμοποίησε η παρέα του Μαξίμου προκειμένου να δημιουργήσει τη δική της «νεοδιαπλοκή» δεν στέκει σε καμία λογική. Αρχικά ο κ. Παππάς υποστήριξε μέσω του φιλικού ινστιτούτου της Φλωρεντίας ότι τεχνολογικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν περισσότεροι σταθμοί. Το επιχείρημα αυτό δεν έχει καμία βάση όταν στην Κύπρο λειτουργούν 6 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και στη χώρα μας αυτή την περίοδο πάνω από 10.

Μετά ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε το θέμα της βιωσιμότητας των σταθμών λέγοντας ότι η διαφημιστική αγορά των 200 εκατομμυρίων ευρώ χωράει μόνο τέσσερις παίκτες, λες και οι νέοι σταθμοί θα έχουν από 25% τηλεθέαση.
Με αυτή τη λογική εάν ο τζίρος των διαφημίσεων μειωθεί στα 150 εκατομμύρια θα πρέπει να αφαιρεθεί μία άδεια.
Ο πραγματικός σκοπός του Μεγάρου Μαξίμου είναι να χειραγωγήσει την ενημέρωση και να δημιουργήσει το δικό της «σύστημα» με καναλάρχες που έχουν προικοδοτηθεί με δημόσιο χρήμα.

Ο πλουραλισμός και το άνοιγμα της αγοράς ώστε να περιορισθεί η ισχύς των καναλαρχών δεν φαίνεται να έχουν καμία αξία για την κυβέρνηση. Μεγάλοι χαμένοι και 1.000 εργαζόμενοι των υφιστάμενων τηλεοπτικών σταθμών που θα χάσουν τη δουλειά τους επειδή ο κ. Παππάς αποφάσισε μέσω Φλωρεντίας για τη χορήγηση μόλις τεσσάρων αδειών.

ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ

Ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος σύμφωνα με τους ψηφοφόρους του είχε προβλέψει την οικονομική κρίση και κάθε τόσο προφητεύει πότε θα γίνουν εκλογές φαίνεται ότι δεν είχε δει εγκαίρως τα σύννεφα που μαζεύονται στο κόμμα του.

Η παραίτηση του κ. Γιάννη Καλλιάνου από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου συνοδεύθηκε από βαρύτατες καταγγελίες για κρυφή συμμαχία του κ. Λεβέντη με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Καλλιάνος δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων τον προειδοποίησε ότι «εάν επιτεθεί ξανά στον Τσίπρα θα τον απομακρύνει από τη θέση του». Ο κόσμος το ’χει τούμπανο για τη συμμαχία Λεβέντη – Τσίπρα και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κρυφό καμάρι. Δεν έχει αντιληφθεί μάλλον ότι όσοι πλησιάζουν πολύ τον κ. Τσίπρα καίγονται γρήγορα γιατί τους χρησιμοποιεί ως λεμονόκουπες. Ας ρωτήσει και τον κ. Κουβέλη που ψάχνει αντίπαλο στο τάβλι…

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ;

Το ερώτημα που δημιουργείται με την εγγυητική επιστολή του ομίλου Καλογρίτσα, που διεκδικεί μία άδεια, δεν είναι γιατί οι εκπρόσωποι του επιχειρηματία προσκόμισαν το τραπεζικό έγγραφο με 40 λεπτά καθυστέρηση αλλά υπό ποιες συνθήκες η τράπεζα την εξέδωσε κυριολεκτικά και στο 5’. Η καθυστέρηση στην προσκόμιση της εγγυητικής επιστολής δεν οφείλεται επειδή τα στελέχη του κ. Καλογρίτσα δεν έβρισκαν ταξί για την Καλλιθέα αλλά γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή η τράπεζα δεν τη χορηγούσε. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε πώς και από ποιον τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» για την έκδοσή της.

*Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου που κυκλοφορεί

Δημοφιλή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.