Πανάκριβος ο κυνισμός Τσίπρα

21/10/18 • 10:00 | UPD 21/10/18 • 10:00

Οι πολίτες πληρώνουν πολύ ακριβά τον κυνισμό του κ. Τσίπρα. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε μια «εταιρία» νομής της εξουσίας. Το μόνο που απασχολεί πραγματικά τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου είναι το πώς θα διαβάλουν τους αντιπάλους τους, εσωκομματικούς και κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο να κερδίσουν λίγο πολιτικό χρόνο.

ΟΜΩΣ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ για τη χώρα είναι προβληματική. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα βυθίστηκε και φέτος. Το τραπεζικό σύστημα θεωρείται τριτοκοσμικό, ενώ στο κριτήριο της ποιότητας του κυβερνητικού σχεδίου η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ αφήγημα περί δήθεν καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο, η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, νέες επενδύσεις δεν υπάρχουν, το Χρηματιστήριο καταρρέει, με πρώτο τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν από τη βαριά φορολογία.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ βλέπουν διαρκώς να επιβαρύνονται με φόρους και χαράτσια, προκειμένου να συντηρούν τις στρατιές των νεοπροσλαμβανόμενων στον υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, ενώ το κοινωνικό κράτος έχει διαλυθεί προς όφελος του πελατειακού κράτους.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία έχουν αυξηθεί επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν φθάσει το 7% του εισοδήματος των νοικοκυριών. Τα οικογενειακά έξοδα για την παραπαιδεία κάθε χρόνο αυξάνονται, ενώ ο Κρατικός Προϋπολογισμός γίνεται ολοένα και πιο άδικος για τους μη έχοντες.

ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ έχουν αυξηθεί σε επίπεδα- ρεκόρ, ενώ οι δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία μειώνονται συνεχώς και το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, που αφορά έργα υποδομών σε νοσοκομεία, σχολεία κ.λπ., έχει εγκαταλειφθεί.

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ λειτουργεί με εντελώς κυνικό τρόπο. Δεν διστάζει να θυσιάσει κορυφαίους υπουργούς του για να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του, χωρίς να ασχολείται πραγματικά με τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ της κυβέρνησης προστεθούν και τα μαύρα σύννεφα που έχουν μαζευτεί πάνω από την ευρωζώνη, με την ιταλική κρίση, και την ανοδική πορεία των τιμών των καυσίμων που επιβαρύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ακόμα πιο δύσκολος για όλους.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ανεπάρκεια και η ετερόκλητη συμμαχία Τσίπρα – Καμμένου θα προκαλούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και θα δημιουργούν αδιέξοδα. Η μοναδική καθαρή λύση είναι οι εκλογές. Ο πρωθυπουργός θέλει να τις αποφύγει και να τις μεταθέσει για τους επόμενους μήνες, αλλά η καθυστέρηση αυτή κοστίζει πανάκριβα στην οικονομία και τους πολίτες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap