Ζωάρα στην εξουσία, μπαχαλοποίηση στη ζωή

17/10/18 • 12:49 | UPD 17/10/18 • 12:49

Newsroom eleftherostypos.gr

Χθες το μεσημέρι κάθισαν όλοι δίπλα δίπλα στο Υπουργικό Συμβούλιο χαμογελαστοί. Η δύναμη της καρέκλας καταλάγιασε τα πάθη. Εντάξει, διέρρευσαν και τον… καβγά Κοτζιά – Καμμένου, αλλά άλλη μια θεατρική παράσταση έλαβε τέλος. Ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά μίλησε για το έργο που πρέπει να παράξει η κυβέρνηση έως το τέλος της θητείας της. Ολοι ευχαριστημένοι πήραν το δρόμο είτε για τα υπουργεία τους είτε για να ξεσπαθώσουν σε τηλεοπτικά πάνελ. Και η ζωάρα στην εξουσία συνεχίζεται.

  • Save
Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΟΠΩΣ συνεχίζεται και η ζωή για τους πολίτες. Σε μια χώρα όπου λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας μια πολυπληθής ομάδα μπαχαλάκηδων έκανε ντου με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας καίγοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της.

ΣΕ μια χώρα όπου μια άλλη ομάδα «φοιτητών» εγκλώβισε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε ο Ρουβίκωνας να μπορεί να έχει το δικό του… ΚΕΠ στους χώρους της Φιλοσοφικής Σχολής.

ΣΕ μια χώρα όπου σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, το ελικόπτερο συντονισμού προειδοποίησε τον τότε επιχειρησιακό υπαρχηγό για την επικινδυνότητα της κατάστασης, αλλά εκείνος, σύμφωνα με τις καταθέσεις, ουσιαστικά αγνόησε την προειδοποίηση. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν 99 θύματα, τελικά ο επιχειρησιακός υπαρχηγός επιβραβεύθηκε με την προαγωγή του σε αρχηγό της Πυροσβεστικής!

ΣΕ μια χώρα όπου ισχύει το «νόμος είναι το δίκιο του Πολάκη», του βαρύμαγκα υπουργού που θεωρεί τη φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων αναγκαία και ικανή συνθήκη για την εκλογική διάσωση του κόμματός του.

ΣΕ μια χώρα όπου το κράτος συμφώνησε στην επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» για άλλα είκοσι χρόνια έναντι καθαρού ποσού 483,87 εκατομμυρίων ευρώ. Υστερα όμως από την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τελικά, οι ίδιοι ενδιαφερόμενοι έδωσαν 1,115 δισεκατομμύριο ευρώ! Και προκύπτει το ερώτημα. Γιατί δέχθηκαν να πληρώσουν 650 εκατομμύρια παραπάνω; Ή, μάλλον, γιατί το κράτος είχε συμφωνήσει σε τόσο εξευτελιστικά χαμηλό αντίτιμο; Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, τότε τι είναι σκάνδαλο;

ΣΕ μια χώρα όπου η κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια όλο υπόσχεται πως θα φέρει βροχή επενδύσεων, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να βάλει μπρος το έργο του Ελληνικού. Μια αποκρατικοποίηση/επένδυση που είχε ολοκληρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΕΚΕΙΝΟΙ όμως προτιμούν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια. Και να υπόσχονται πως θα φτιάξουν και διαστημικό κέντρο της NASA στην Κάρπαθο. Ενώ στην πραγματικότητα η χώρα δεν έχει ακόμα αποφύγει τον κίνδυνο να ξαναμπεί σε… τροχιά Grexit!

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου