Κυβέρνηση-τραγέλαφος

12/10/18 • 11:25 | UPD 12/10/18 • 11:25

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε χθες να απαντήσει με αστεϊσμούς στις εξαγγελίες Καμμένου από την Ουάσιγκτον για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αλλά και σχετικά με την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου για τα Σκόπια και συνολικά για τα Βαλκάνια.

Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός ότι «στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τυφώνα, όμως δεν λέγεται Πάνος, αλλά βαφτίστηκε Μάικλ». Ωστόσο, δεν υπάρχουν περιθώρια για γέλια αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη οικονομία, την εξωτερική πολιτική και τη χώρα. Την ώρα που έχει ξεσπάσει τυφώνας στο ελληνικό Χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων, ο κ. Τσίπρας χαριεντίζεται χωρίς μάλιστα να έχει φροντίσει να προστατεύσει την ελληνική οικονομία από την καταιγίδα των διεθνών αναταράξεων.

Στο ίδιο πνεύμα και ο συγκυβερνήτης του, Π. Καμμένος. Τη μία ημέρα ανακοινώνει βάσεις και την άλλη δηλώνει ότι έκανε δημόσια συζήτηση με συμμάχους και φίλους. Και όλα αυτά ενώ έχει κυριολεκτικά ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. μετά τις «εξαγγελίες» του.

Ο τραγέλαφος αυτός κοστίζει ακριβά στη χώρα και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι διεθνείς παράγοντες διαπιστώνουν ότι έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση χωρίς ενιαία γραμμή και αυτό εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, καθώς δεν βρίσκεται απέναντί τους ένας αξιόπιστος συνομιλητής που θα διεκδικήσει με σοβαρότητα συμφωνίες που είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων.

Οι επενδυτές βλέπουν τα παιχνίδια αυτά και τους αστεϊσμούς και ανάλογα τιμολογούν το πολιτικό ρίσκο της χώρας μας. Και οι πολίτες βλέπουν την κυβέρνησή τους να αυτοδιασύρεται για τα καλά της εξουσίας.

Η κατάσταση, αν δεν ήταν τόσο κρίσιμη, θα προκαλούσε απλώς θυμηδία. Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και τα αστεία του πρωθυπουργού πληρώνονται πάρα πολύ ακριβά και μάλιστα από τους φορολογούμενους πολίτες, όπως μας έχει συνηθίσει τριάμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου