Η τεχνολογία στον εργασιακό χώρο

09/10/18 • 17:08 | UPD 09/10/18 • 17:09

Τις αντιλήψεις των Ελλήνων για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και πόσο αντίκτυπο έχουν αυτές στον εργασιακό χώρο αποτυπώνει έρευνα της εταιρίας aboutpeople για λογαριασμό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Γράφει η Σοφία Εμμανοηλίδου

Οπως προκύπτει από την έρευνα, το 67,6% εκτιμά ότι κάποιες από τις δουλειές που κάνουν σήμερα οι άνθρωποι θα γίνονται από ρομπότ, το 52,4% πιστεύει ότι οι νέες τεχνολογίες θα δημιουργήσουν νέες δουλειές για τους ανθρώπους, το 77,3% απαντά ότι τα ρομπότ είναι απαραίτητα γιατί θα κάνουν εργασίες που είναι επικίνδυνες για τους ανθρώπους, ενώ 7 στους 10 θεωρούν ότι τα ροµπότ και η τεχνητή νοηµοσύνη θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων στο µέλλον.

Πάντως, η επένδυση σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως ακολουθεί πλέον φρενήρεις ρυθμούς, με εξαίρεση, φυσικά, την Ελλάδα, που απουσιάζει από τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο. Ο μόνος που έχει μιλήσει για το ζήτημα αυτό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πολλάκις έχει επισημαίνει την ανάγκη η Ελλάδα να μη χάσει το τρένο της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Από το ένθετο Αγορά Εργασίας που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο