Η Νέα Δημοκρατία της νέας εποχής

07/10/18 • 15:12 | UPD 07/10/18 • 15:12

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ των 44ων γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας είναι ίσως σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Το κόμμα που εκφράζει τη μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, που ίδρυσε ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη νεότερη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, με την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, προετοιμάζεται για την επάνοδο στην εξουσία και την ανάληψη της ευθύνης για την έξοδο της χώρας από την κρίση σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία ύστερα από μια καταστροφική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται έτοιμη να κυβερνήσει και να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Οχι επειδή προηγείται στις δημοσκοπήσεις με μεγάλη διαφορά και όλα δείχνουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να στήσει την κάλπη των εθνικών εκλογών. Αλλά, κυρίως, γιατί ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει ένα αξιόπιστο, ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης με συγκεκριμένες θέσεις σε όλους τους τομείς, από την οικονομία και τα εθνικά θέματα μέχρι την καθημερινότητα, τη δημόσια ασφάλεια, την Υγεία, την Παιδεία και το πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος.

Αυτή τη στιγμή το κόμμα διαπνέεται από ένα κλίμα ενότητας, διεύρυνσης και ανανέωσης, τόσο σε πρόσωπα και δομές όσο και σε νοοτροπίες. Εχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής με στόχο να βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία των πολιτικών εξελίξεων και της προόδου της πατρίδας μας, χωρίς, όμως, να αποκηρύσσει τις αξίες και τις αρχές της παράταξης.

Η Ν.Δ. ήταν και παραμένει ένα κόμμα λαϊκό, που δεν απευθύνεται στην ελίτ των λίγων, αλλά υπηρετεί τους περισσότερους, δηλαδή τους απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την προκοπή, την αλληλεγγύη, την ασφάλεια και το εθνικό συμφέρον. Είναι βέβαιο πως δεν θα είναι εύκολο το έργο της και σίγουρα θα χρειαστεί υπομονή. Ομως, δεν δίνει υποσχέσεις, παρά μόνο διαβεβαιώνει ότι θα κάνει τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap