Η «μυστική» διπλωματία

03/10/18 • 07:21 | UPD 03/10/18 • 07:21

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Το Μαξίμου επιτέθηκε χθες στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή μια συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στην οποία το στέλεχος της Ν.Δ. εξέφρασε την πάγια θέση του κόμματος για το ζήτημα των Σκοπίων.

Είναι εντυπωσιακό μάλιστα το γεγονός ότι η προπαγάνδα του Μαξίμου μίλησε για μυστική διπλωματία και κρυφές ατζέντες. Καταρχάς, εδώ χάνεται πλέον κάθε αίσθηση της λογικής. Και παράλληλα αποκαλύπτεται η απόγνωση του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η συμφωνία των Πρεσπών, με το 65% των Ελλήνων πολιτών να βρίσκεται απέναντι.

Το γεγονός είναι πως η ίδια η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που προχώρησε σε μυστική διπλωματία με τα Σκόπια. Αλλωστε, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν τα τελευταία που ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των διεργασιών Ζάεφ – Τσίπρα.

Επίσης, από την παρουσίαση των πρακτικών του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων, που δημοσιεύθηκαν χθες, προκύπτει ότι ο Ζ. Ζάεφ καλούσε τους υπόλοιπους πολιτικούς να βιαστούν, γιατί μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα ανέλθει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και για αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Ο ίδιος ο Ζάεφ πρόσθετε μάλιστα ότι τώρα είναι πιο ευνοϊκές οι προϋποθέσεις για την επίλυση του ζητήματος της «Μακεδονίας» προς όφελος των Σκοπίων, αφού στην Ελλάδα βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση της Αριστεράς.
Είναι σαφές ότι από τα λόγια του Ζάεφ επιβεβαιώνεται με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο η μυστική διπλωματία που ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και το ποιος ωφελείται τελικά από την περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών.
Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι προσπαθεί να επιμερίσει και σε άλλους τις ευθύνες για το αποτέλεσμα των δικών της διπλωματικών ενεργειών. Ομως δεν πείθει κανέναν, πολύ περισσότερο όταν η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα και εντός και εκτός συνόρων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap